Hoe zou het nog zijn met de cast van One Tree Hill?

Geüpdatet op 15 april 2016 door ELLE België
Hoe zou het nog zijn met de cast van One Tree Hill?ONE TREE HILL Pictured: (left to right) Lee Norris as Marvin 'Mouth' McFadden, Antwon Tanner as Skills, Sophia Bush as Brooke Davis, Chad Michael Murray as Lucas Scott, Hilarie Burton as Peyton Sawyer, James Lafferty asNathan Scott and Bethany Joy Galeotti as Haley James Scott. Photo Credit: The CW/ Andrew Eccles ©2007 The CW Network, LLC. All rights reserved.

In april 2012 verscheen de allerlaatste aflevering van één van de meest populaire (tiener)series aller tijden bij ons op het scherm. Hoe zou het nu, vier jaar later, zijn met Lucas, Nathan, Peyton en co? 

#1: Lucas Scott gespeeld door Chad Michael Murray

Lucas Scott

Toen

Smolten we niet allemaal weg bij het zien van die mooie baby blauwe ogen en de stekelblonde lokken? En dan is er nog de gezichtsbeharing die maar niet <ilde groeien (ongeacht de vele seizoenen). Lucas Scott was de droom van elk 14-jarig tienermeisje. Kamers hingen vol met posters en meisjes droomde ervan om Peyton of Brooke te mogen zijn. Lucas was the good guy, een liefdevolle zoon, een trouwe vriend en zat vaak in de knoop met zijn liefdesleven. Toen hij na 6 seizoenen vertrok, waren de fans ontroostbaar. Gelukkig kwam hij in seizoen 9 terug en leefde Lucas nog lang en gelukkig.

PARK CITY, UT - JANUARY 25: Actor Chad Michael Murray attends the "Outlaws & Angels" Premiere during the 2016 Sundance Film Festival at Library Center Theater on January 25, 2016 in Park City, Utah. (Photo by Jason Merritt/Getty Images for Sundance Film Festival)

Nu

De gezichtsbeharing is er anno 2016 toch nog doorgekomen! Na OTH speelde Chad nog mee in onder andere Christmas Cupid, Fruitvale Station, Chosen en Marvel's Agent Carter. Daarnaast schreef hij een striproman, genaamd Everlast. In 2014 begon hij zijn Chosen co-star Sarah Roemer te daten en een jaar later stapten de twee in het huwelijksbootje. Vorig jaar verwelkomden ze hun eerste kindje. Wist je trouwens dat Sophia Bush (Brooke) en Chad elkaar niet konden uitstaan tijdens de opnames? Lees hier meer!

1/

#2: Nathan Scott gespeeld door James Lafferty

Nathan-3-nathan-scott-5430885-1023-717

Toen

Nathan Scott was de typische populaire high school atleet (hij had bakken basketbaltalent) maar hij maakte vaak verkeerde beslissingen die hem in steeds slechte situaties brachten. Hij werd geforceerd om overeen te komen met halfbroer Lucas en viel in seizoen 1 als een blok voor Haley, met wie hij later twee schattige kinderen kreeg. Toch kon niemand genoeg krijgen van de knappe basketbalspeler en had iedereen medelijden met hem wanneer zijn manipulatieve papa Dan zich met alles kwam moeien.

LOS ANGELES, CA - MARCH 02: Actor James Lafferty attends WGN America's "Underground" World Premiere on March 2, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Charley Gallay/Getty Images for WGN America)

Nu

Na OTH speelde de acteur nog mee in enkele films (Lost on Purpose en Oculus) en series (Crisis en Underground). Daarnaast kroop hij ook achter de camera en was hij producent van de avontuurlijke reality serie Wild Life: A New Generation of Wild en regisseert hij nu The Royals op E! Network. James speelt nog steeds basketbal, meer bepaald bij de Wilmington Sea Dawgs in North Carolina en is een happy single.

2/

#3: Peyton Sawyer gespeeld door Hilarie Burton

Peyton-Sawyer-tv-female-characters-17773624-1024-768

Toen 

Een (opstandige) cheerleader die naar indie rock luistert en zich van niemand iets aantrok, zo kan je Peyton het beste omschrijven. Toch groeide ze uit tot één van de lievelingen van de kijkers, mede omdat ze een moeilijke thuissituatie had en het hart op de tong had. Ze maakte deel uit van de heilige drievuldigheid, tot wie ook Brooke en Haley behoorden en was dolverliefd op Lucas.

NEW YORK, NEW YORK - MARCH 20: Actors Jeffrey Dean Morgan (L) and Hilarie Burton attend the "Batman V Superman: Dawn Of Justice" New York Premiere at Radio City Music Hall on March 20, 2016 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Nu

De actrice speelde nadien nog enkele gastrollen in series, zoals Little Britain USA, Castle en Grey's Anatomy. In maart 2010 verwelkomde ze samen met haar partner Jeffrey Dean Morgan hun eerste zoontje, Augustus. Zelf zegt ze nog geregeld contract te hebben met de cast van One Tree Hill.

3/

#4: Haley James gespeeld door Bethany Joy Galeotti

Haley-3-3-haley-james-scott-15285682-1859-2560

Toen

Bethany Joy Lenz speelde de rol van de verantwoordelijke en pragmatische Haley James. Als crush van Lucas, bevond ze zich meer dan eens in driehoeksverhoudingen tijdens de show. Uiteindelijk trouwde ze op middelbare leeftijd met Nathan, met wie ze twee kinderen kreeg. Op het einde van de serie was ze eindelijk gelukkig en wist ze haar muziekcarrière met een gezinsleven te combineren.

bethany-joy-lenz-at-sag-foundation-30th-anniversary-celebration-in-beverly-hills-11-05-2015_3

Nu

Ook in het echte leven is Bethany zangeres en ze trouwde op 31 december 2005 met muzikant Michael Galeotti. In 2011 verwelkomden ze hun dochtertje Maria Rose. Jammer genoeg ging het koppel een jaar later uit elkaar. Ze toerde na de show ook rond met artiesten Michelle Branch en Gavin DeGraw maar besloot zich nadien weer op het acteren te richten. Ze had enkele kleine rollen in series: DexterCSI: Crime Scene Investigation en Agents of S.H.I.E.L.D. In 2011 richtte ze de online boetiek 'Lark' op, waarbij ze zelf ontworpen kledij verkoopt.

4/

#5: Brooke Davis gespeeld door Sophia Bush

966953e9ab8fc41dba1cbc54fdd58021

Toen

Als hoofdcheerleader was Brooke the Queen van Tree Hill High. Ze hield van mannelijke aandacht, feestjes en flirten en is beste vrienden met Peyton. In het begin van de serie is ze stapelgek op Lucas, maar op het einde van de serie vindt ze ergens anders de liefde terug. Haar kledinglijn Clothes Over Bro's is een groot succes.

HOLLYWOOD, CA - MARCH 19: Actress Sophia Bush arrives at The Paley Center For Media's 33rd Annual PaleyFest Los Angeles presentation of 'An Evening with Dick Wolf with the stars of Law & Order: SVU, Chicago Fire, P.D., & Med' at Dolby Theatre on March 19, 2016 in Hollywood, California. (Photo by Emma McIntyre/Getty Images)

Nu

Net als haar personage in de show werd Bush snel verliefd. Eerst begon ze een relatie met tegenspeler Chad Michael Murray (ze trouwden en scheidden 5 maanden later). Na OTH speelde ze de rol van stoere detective Erin Lindsay in Chicago P.D en Chicago Fire. 

Bush gebruikt haar social media om de maatschappelijke problemen - met een focus op gelijkheid tussen mannen/vrouwen en geaardheid - onder de aandacht te brengen en zet ze zich ook actief in voor de ontwikkelingslanden. In 2011 kreeg de actrice hier zelf een award voor.

5/

#6: Dan Scott gespeeld door Paul Johansson

1-05-where-I-end-and-you-begin-dan-scott-12073113-1280-960

Toen

Dan moet zowat de meest gehate persoon tijdens de serie geweest zijn. De man had enorm veel op zijn kerfstok: eerst zorgde hij ervoor dat zijn twee zonen elkaar niet konden uitstaan, hij pushte Nathan en Lucas om hun uiterste best te doen met basketbal zodat ze zijn mislukte dromen konden verwezenlijken, hij vermoorde zijn broer, maakte alle vrouwen gek (niet op een goede manier) en hij probeerde het huwelijk van Nathan kapot te maken. Geen goed voorbeeld zou je denken.

LOS ANGELES, CA - OCTOBER 14: Actor Paul Johansson arrives at Los Angeles Confidential Celebrates its Annual Men's Issue featuring LA Athletes at The Los Angeles Athletic Club on October 14, 2015 in Los Angeles, California. (Photo by Jerod Harris/Getty Images for Niche Media)

Nu

Na de serie speelde Paul nog een aantal kleine tv rollen, zoals in de film StonadosCSI: Crime Scene Investigation, Criminal Minds en Mad Men. Wanneer we een blik werpen op zijn Twitter feed merken we dat hij nog vaak terugdenkt aan de populaire serie.

6/

#7: Karen Roe gespeeld door Moira Kelly

Karen&Lucas

Toen

Karen was de mama die we allemaal wouden hebben: ze was cool, zelfstandig en moedigde zoon Lucas altijd aan, ze was zijn rots in de branding. Haar relatie met Dan en Keith zorgde voor een interessante love triangl tijdens de show. De vriendschap met Deb gaf ons de hoop dat zelfs vrouwen die dezelfde man delen, toch met elkaar overeen kunnen komen.

<> on August 27, 2011 in Los Angeles, California.

Nu

Moira Kelly is gelukkig getrouwd en mama van twee kinderen. Na de show heeft ze nog enkele gastoptredens gedaan in Law & Order, Heroes en Numb3rs. Wist je trouwens dat de actrice de stem van Nala inspreekt in The Lion King?! #schok

7/

 #8: Antwon "Skills' Taylor gespeeld door Antwon Tanner

c2e36465

Toen

De hardwerkende speler van de Ravens was de favoriet van velen. Hij wist met zijn mooipraterij velen rond zijn vinger te wikkelen (zelfs Nathan's mama viel ervoor!) en dat maakte van hem één van de meest interessante personages van de serie.

OTH skills

Nu

Enkele jaren geleden had Antwon wat problemen met de arm der wet. In 2009 pleitte hij schuldig aan de verkoop van sociale verzekeringskaarten en werd veroordeeld tot drie maanden cel. Nadien belandde hij weer op het rechte pad en versierde hij enkele gastrollen in NYPD Blue, CSI: Crime Scene Investigation, Brother en speelde hij naast Samuel L. Jackson in Coach Carter.

8/

#9: Marvin “Mouth” McFadden gespeeld door Lee Norris

mouth OTH

Toen

Marvin "Mouth" was één van de meest geliefde nerds die ooit door de hallen van Tree Hill rondliep. Dankzij zijn job als sportverslaggever van de Ravens behoorde hij toch tot het populaire kliekje. Uiteindelijk vond hij de liefde bij Millie, met wie hij in de serie ook een kindje verwachtte.

grid-cell-11958-1411426207-16

Nu

Norris had gastrollen in onder andere American GothicDawson's Creek en Gone Girl en was te zien in de films Surf School en Zodiac. In 2011 trouwde hij met zijn jeugdliefde Andrea.

9/

#10: Deb Scott gespeeld door Barbara Alyn Woods

one-tree-hill-wiki-13-cool-wallpaper

Toen

Deb Scott had het allemaal: veel geld, een prachtig gezin en een succesvolle job. Nadat ze van Dan's tweede familie afwist, had ze het erg moeilijk en haar huwelijk met Dan strandde. Ze zag zwarte sneeuw maar kwam sterk uit de breuk en ze werd een vaste waard in Nathan's leven.

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 21: Barbara Alyn Woods arrives for the Casting Society of America's 31st Annual Artios Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 21, 2016 in Beverly Hills, California. (Photo by John Sciulli/Getty Images)

Nu

Na OTH heeft de actrice niet veel acteerwerk meer gedaan. Ze had een kleine gastrol in Desperate Housewives, speelde enkele afleveringen in de serie The Goldbergs en had een rol in de tv-film Death Clinique. De actrice is het meest trots op haar drie dochters, die later in haar voetsporen willen treden.

10/

#11: Keith Scott gespeeld door Craig Sheffer

keith-scott-keith-scott-5159411-1280-720

Toen

Keith was mister nice guy, de oudere broer van Dan en was vooral een vaderfiguur voor Lucas. Hij was net zoals Karen - met wie hij later in de serie een koppel vormde - een rots in de branding voor hem. Het is een understatement om te zeggen dat Keith een moeilijke relatie had met zijn broer (Dan schoot zijn broer dood).

Craig-Sheffer-2

Nu

Craig is het meest bekend om zijn rol in de serie, maar speelde nadien nog enkele kleine rollen in onder andere CSI: Crime Scene Investigation, Psych en Criminal Minds. Toch zullen we hem altijd blijven associëren met zijn rol van de altijd vriendelijke Uncle Keith in OTH.

11/

#12: Whitey Durham gespeeld door Barry Corbin

whitey-and-lucas-one-tree-hill-dads-3347392-768-576

Toen

Coach Whitey was meer dan alleen de basketbalcoach van de Ravens. Zijn spelers zag hij als zijn eigen kinderen en stond hen maar al te graag bij met raad en daad. Whitey Durham verloor zijn vrouw op de operatietafel en is dit nooit te boven gekomen.

attends the after party for "The Homesman" during AFI FEST 2014 presented by Audi at the Hollywood Roosevelt Hotel on November 11, 2014 in Hollywood, California.

Nu

De acteur is vooral bekend van zijn (vroegere) westerfilms en zijn rol van coach Whitey in One Tree Hill. In 2009 werd hij ingewijd in de Texas Cowboy Hall of Fame en in 2011 kreeg hij een Lifetime Achievement Award voor zijn hele filmcarrière. Momenteel geniet Barry van zijn pensioen op zijn ranch in Texas samen met zijn kleinkinderen.

12/

#13: Lucas James Scott gespeeld door Jackson Brundage

One-Tree-Hill-6x07-Screencap-james-lucas-scott-14445889-1280-720

Toen

Lucas James Scott is het zoontje van Haley en Nathan en wordt geboren op de dag dat zijn ouders moesten afstuderen (de kleine spruit kon niet wachten). Hij wordt vernoemd naar Nathan's broer/beste vriend Lucas (die ook dooppeter is) en Brooke (de beste vriendin van Haley) is de doopmeter. Kleine Jamie kijkt enorm op naar zijn vader en hoopt om later in zijn voetsporen te kunnen treden.

Schermafbeelding 2016-04-13 om 16.24.31

Nu

Jackson maakte zijn acteerdebuut toen hij zeven jaar was. Na OTH speelde hij nog mee in NCIS, See Dad Run en Harvey BeaksHij houdt van voetbal, vechtkunst, zwemmen, baseball en basketbal, natuurlijk. Momenteel is hij volop aan zijn acteercarrière aan het werken.

(stagiaire Sarah Van Damme)