10 van de meest luxueuze spa’s ter wereld

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE België
10 van de meest luxueuze spa’s ter wereld

Behoefte om er even tussenuit te knijpen en in de watten gelegd te worden? Zoek niet verder. Wij verzamelden voor jou tien pareltjes van luxeoorden.

Chili 1

#1: Tierra Atacama, Chili

Voor wie: Tierra Atacama, gelegen in de Atacama woestijn in het noorden van Chili, is het uitgelezen kuuroord voor actieve genieters. Hier kan je terecht voor een combinatie van outdoor adventure en sport en indoor comfort en decadente wellnessfaciliteiten. Het hotel biedt verschillende excursies aan, bijvoorbeeld naar de lagunes van het Altiplano, de Tatio Geisers of de hete bronnen van Puritama. Na een vermoeiende en intensieve ochtend of namiddag, kan je vervolgens tot rust komen in de Uma Spa, die helemaal in het teken staat van een revitalisatie en verjonging van huid en geest.

Bijzonder: Voor alle lichaamsbehandelingen en therapieën wordt gewerkt met natuurlijk elementen uit de woestijn, zoals vulkanisch gesteente, zout en woestijnplanten.

Tip: Om de dag helemaal perfect af te sluiten, kan je tot slot nog heerlijk relaxeren in de houten hot tub met uitzicht op de Licancabur vulkaan. We wish we were there...

1/

ritz carlton central park

#2: Ritz Carlton, New York

Voor wie: Een ideaal toevluchtsoord als je even genoeg hebt van de drukke straten in New York.

Bijzonder: In het Ritz Carlton hotel in het hartje van New York kan je terecht voor de meest decadente lichaamsbehandeling die je ooit zal krijgen. Gasten kunnen er namelijk kiezen voor verschillende gelaats- en lichaamsbehandelingen en massages met producten van het Zwitserse cosmeticamerk La Prairie, dat werkt met producten op basis van goud, microkristallen en kaviaar.

Enige nadeel…:

Het prijskaartje: een gelaatsbehandeling met kaviaar van 60 minuten kost al snel zo'n slordige 275 dollar (€242).

2/

Prairie zwitserland 2

#3: Clinique La Prairie, Zwitserland

Bijzonder: Er mogen dan wel verschillende spa's zijn die de producten van La Prairie gebruiken, maar het Zwitserse merk heeft natuurlijk ook een eigen wellness: Clinique La Prairie in Clarens-Montreux, Zwitserland. In tegenstelling tot andere spa's, opereert Clinique La Prairie vanuit een medische invalshoek. Zo houdt een team van 60 consulenten zich bezig met gewichts- en verouderingsbehandelingen en zijn er enkele menopauze- en slaapcentra aanwezig in de wellness.

Voor wie: Je kan er dus niet alleen terecht voor een luxueuze en deugddoende gelaatsbehandeling maar ook voor medische check-ups. Met de filosofie 'gezondheid, schoonheid en wellness zijn de sleutel tot een gelukkig leven', verzekert Clinique jou dan ook een beter, langer en gelukkiger leven. Een bezoekje waard als je het ons vraagt, tenminste als je er het geld voor hebt.

Prijskaartje: een revitalisatieprogramma van 6 dagen loopt al snel op tot €30.000. Toch maar een gewoon dagje wellness elders boeken dan?

 

3/

Schermafbeelding 2016-04-12 om 16.37.42

#4: The Woodland Spa, Verenigd Koninkrijk

Voor wie: Gelegen in een uitgestrekt weidelandschap, is The Woodland Spa de ideale locatie om heerlijk tot rust te komen. Ga erheen om een dagje met je vriend of beste vriendin te ontspannen en geniet van een hot stone massage of ontstress behandeling, gecombineerd met een lekker twee-gangenmenu met verschillende vegetarische en glutenvrije mogelijkheden. Bovendien kan je er ook een langer verblijf boeken in de luxueuze suites of spa-appartementen aan zeer democratische prijzen.

Bijzonder: The Woodland Spa wordt niet alleen beschouwd als de beste wellness in het Verenigd Koninkrijk, maar werd ook uitgeroepen tot winnaar van de Global Spa Awards 2015.  Extra voordeel: je hoeft niet naar de andere kant van de aardbol te reizen om je te laten verwennen in een van de beste spa's ter wereld.

4/

Schermafbeelding 2016-04-13 om 10.45.46

#5: ESPA Riga Spa, Letland

Voor wie: Voor moderne luxeliefhebbers.

Bijzonder: ESPA Riga spa is hoogstwaarschijnlijk een van de modernste en chicste spa's die je ooit gezien hebt. Naast een prachtig interieur biedt de wellness een ruim aanbod aan behandelingen aan die geïnspireerd zijn op Europese, Indische, Chinese en Balinese methodes.

Tip: Als het heel erg koud is - wat vaak het geval is in Riga - moet je zeker eens de 'amber crystal treatment' (barnsteenbehandeling) uitproberen. Wedden dat je je achteraf veel energieker zal voelen? Bovendien biedt de wellness ook speciale behandelingen voor mannen en zwangere vrouwen aan. Een echte must!

5/

Schermafbeelding 2016-04-13 om 11.25.05

#6: One & Only Hayman Island spa, Australië

Voor wie: Voor wie het liever wat verder van huis zoekt. One & Only Hayman Island Spa ligt te midden van The Great Barrier Reef voor de kust van Queensland in Noord-Oost Australië.

Bijzonder: Naar dit resort op een privé eiland ga je niet enkel om te genieten van een Rainforest massage (massage in het midden van het woud) of een Ocean Dreaming massage (massage te midden van de helderblauwe oceaan), maar om de ervaring van een compleet verblijf op een sprookjeseiland mee te maken. Naast een spa en fitness met persoonlijke begeleiding heeft dit luxueuze resort ook vier prachtige restaurants te bieden met terrassen op het witte strand of tussen de bomen van het woud. Daarnaast worden op het privé eiland heel wat avontuurlijke activiteiten georganiseerd, zoals watersnorkelen, duiken, hiking, ritjes met een watervliegtuig of helikopter en nog veel meer. Extra pluspunt: ook voor de kleintjes worden er verschillende activiteiten en opvang voorzien.

Prijskaartje: Voor een verblijf op dit droomeiland betaal je snel enkele duizenden euro's per persoon. Dromen mag:

6/

Amangiri 9

#7: Amangiri welness, Utah

Voor wie: Zij die wellness willen combineren met avontuur.

Bijzonder: Amangiri is een wellnessresort gelegen in Canyon Point in het zuiden van Utah, Verenigde Staten. De wellnessbehandelingen zijn er gebaseerd op de geneeskrachtige technieken die worden gebruikt door de Navajo (Noord-Amerikaanse indianen). De vier elementen (water, aarde, wind, vuur) staan centraal in alle therapieën.

Tip: Naast de helende werking van een wellnesskuur, is Amangiri zeker een bezoekje waard voor het adembenemende woestijnlandschap en het rijke culturele erfgoed van de Navajo. Na een dagje avontuurlijk Kayakken tussen de rotsen op het Powellmeer, staat er in het resort een wellnesscoach voor je klaar om je innerlijke evenwicht te herstellen of kan je je ontspannen met een yogasessie bij ondergaande zon. Wat wil een mens nog meer?

7/
 SHA 2

#8: Sha Wellness Clinic Alicante, Spanje

Voor wie: Voor zij die houden van een gezonde geest in een gezond lichaam. Net zoals Clinique La Prairie in Zwitserland is SHA wellness Clinic een prestigieuze, internationale medische spa. De wellness combineert jarenlange wijsheid op het gebied van natuurlijke therapieën en gezonde voeding met de laatste vooruitgang in de Westerse geneeskunde.

Bijzonder: Bij SHA wellness Clinic kan je voor werkelijk alles terecht: van schoonheidsbehandelingen, oriëntaalse massages en gespecialiseerde ultrasound behandelingen tot verschillende soorten watertherapieën, meditatietechnieken, tai chi lessen en zelfs kookworkshops. Dat alles gecombineerd met een fantastische locatie, een prachtig uitzicht over Alicante en één van de beste klimaten ter wereld, zal ervoor zorgen dat jij als een compleet ander mens van deze wellnesskuur zal terugkomen! 


8/

spa bali

#9: Nandini Jungle Resort & Spa, Bali

Voor wie: Als je nood hebt aan een tijdje heerlijk tot rust komen weg van de bewoonde wereld maar met alle gewenste luxe en comfort, dan is Nandini Jungle Resort & Spa the place to be. 

Bijzonder: Gelegen te midden in de Balinese jungle, biedt de spa van het resort jou luxueuze schoonheidsbehandelingen en massagetherapieën aan op de oevers van een prachtig meer, dat trouwens maar via 1 weggetje bereikbaar is waardoor de plaats (tijdelijk) helemaal voor jou alleen is. Lokale inwoners beschouwen dit meer als een heilige plaats en je zal snel begrijpen waarom: het is omringd door tuimelende watervalletjes en zuiver bronwater dat helende krachten zou hebben en de geest terug zuiver maakt. Of je nu een massage, body scrub of gelaatsverzorging boekt, het is een unieke ervaring in een exclusieve setting. Zwijmel even mee:

9/

canvas

#10: Amilla Fushi, Malediven

Voor wie: Zij die heerlijk tot rust willen komen in een sprookjesachtige omgeving middenin de natuur.

Bijzonder: Parelwitte stranden, kristalhelder water, weelderige natuur en privé huisjes met eigen zwembad rechtstreeks op het strand of tussen de honderden wapperende palmbomen... Do we need to say more? De Wellness Tree-House Retreat is de nieuwe must-visit wellness in Amilla Fushi, een luxueus en indrukwekkend resort op de Malediven. Deze beleving bestaat uit een verblijf in een enorm residentiële boomhut met eigen infinity pool en buitendouches. Bij aankomst wordt door jouw personal trainer een programma opgesteld dat bestaat uit fitness, yoga, meditatie en wellnessbehandelingen die moeten zorgen voor energie en een innerlijke balans van de geest. Daarnaast kan je ook een 'gewone' suite boeken en gebruik maken van de grote spa.

Tip: Het wellnesscentrum biedt een groot aanbod aan massages, gelaats- en lichaamsbehandelingen, alsook heel wat Bodyism personal trainers die individuele bewegingsprogramma's maken voor een optimaal resultaat. Onze favoriet bij uitstek!

Lees ook: De 7 populairste reisbestemmingen van 2016.

Hoef jij niet zoveel luxe? Lees ook: De 10 populairste Airbnb bestemmingen.

(Stagiaire Laura Vermeire)