Hippe trouwtips vanop de ‘I Do I Do’ trouwbeurs

Geüpdatet op 10 november 2015 door Claire
Hippe trouwtips vanop de ‘I Do I Do’ trouwbeurs

trouwbeurs i do i do trouwtips

Dat het maar eens gedaan moet zijn met al dat stijf trouwgebeuren, vonden Eva en Katrien, en ze organiseerden afgelopen weekend voor het eerst een moderne trouwbeurs.

Het Antwerpse Zuiderpershuis kreeg een romantische make-over en werd omgeturnd tot 'I Do I Do', de ideale beurs voor wie op zoek is naar leuke ideeën voor een casual, origineel of hip trouwfeest. Onder het mom van professionele verplichtingen nam ELLE er een kijkje, om weer buiten te komen met een notitieboekje vol eigen trouwinspiratie. Hey, a girl can dream, niet waar? Voor wie wél bezig is met het plannen van haar huwelijksdag verzamelden wij hier alvast de leukste deelnemers van de beurs. Klik verder voor de leukste wedding planners, cateraars, bruidsontwerpers, bloemisten en bands: 

1/

Wat, waar, hoe, wanneer?

Iedereen heeft wel (vaagweg) een idee over welk feest ze graag wil organiseren, maar hoe pak je dat nu precies aan? Bespaar jezelf een hoop stress en telefoontjes door een wedding planner in te schakelen. En nee, dat is niet enkel voor gigantisch grote feesten en het kost ook geen stukken van mensen. Of toch niet als je deze wedding planners opbelt.

Hotel Chevalier

©HotelChevalier(12)Twee sympathieke dames die elkaar leerden kennen op de filmschool en ervaring opdeden als location scout en creatieve duizendpoot bij film- en tvprojecten. Ze regelen jouw feest van a tot z of nemen een klein stukje van de organisatie over: ze werken niet met standaard pakketten, maar luisteren naar jouw wensen én jouw budget.

Billy-Jean

Wie ooit al kwam smullen op een van haar Ceci n'est pas une galerie-etentjes, weet dat Billy-Jean (en jawel, dat is haar echte naam) wonderen kan verrichten met verlaten panden, door ze om te toveren tot kleine droomwerelden. Als Wedding Designer zoekt (en vindt) zij unieke locaties, die ze tot in de puntjes stylet tot een feeëriek droomtafereel.

billiejean_1@hotmail.com en 0471 79 40 09

©BillyJean(2)

2/

What to wear?

Kijk eens verder dan de typische bruidsboetiek met deze aparte merken.

MilleFeuille

Hannelore maakt bruidsjurken op maat, die er delicaat en dromerig uitzien. Je kan kiezen voor een 'demi-couture' jurk, waarbij je begint van een bestaand model, of voor een 'carte blanche' ontwerp, daMillefeuillet je helemaal zelf invult.

Atelier Assemblé

Misschien ken je de retro-geïnspireerde jurken van dit Antwerpse label al, maar wist je dat je elk model op maat kan laten aanpassen in een stof en tint naar keuze? Ideaal voor wie graag een origineel, maar betaalbaar trouwkleed zoekt dat je nadien nog vaak kan dragen.

©AtelierAssemblé(13)

Toos Franken

Mag het wat moderner en stoerder? Toos ontwerpt no-nonsense trouwjurken die als gegoten zitten.

©ToosFranken(1)

3/

In woord en beeld

Een mooie, originele uitnodiging doet de gasten alvast dromen en met de perfecte huwelijksfotograaf geniet je achteraf nog lang na.

Drukkerij Dirix

Prachtig drukwerk, need we say more? Misschien dat de drukkerij ook samenwerkt met een aantal grafische ontwerpers met een frisse, mooie stijl.

©Dirix(3)

MosStudio

Dit creatieve grafische bureau zorgt voor originele uitnodigingen en fijne attenties, zoals een feestelijk verpakte zachtroze tissue voor 'happy tears'.

2015-11-08 13.28.09

Leentje Loves Light

Leentje Schoofs brengt de ontroering en het geluk van je trouwdag op een mooie (en instagramwaardige, ook niet onbelangrijk) manier in beeld. Ze noemt zichzelf niet voor niets een dreamographer.

©LeentjeLovesLight(4)

4/

Smullen maar

Foodtrucks zijn very hip, en komen zelfs lekkers uitdelen op jouw trouwfeest. Deze twee mogen alvast voor onze deur parkeren.

Meteor

Ze stellen een menu samen vol lekkere en heel verfijnde gerechten die gebaseerd zijn op het seizoen en wat er dan bloeit en groeit. Wij proefden van de 'bouchots' en zegden volmondig ja!

2015-11-08 14.01.21

Fruges

Vers gedraaide Frozen Yoghurt, want van een gezond dessertje mag je er meer dan één proeven. Dat bijna alle porties op waren als de beurs nog maar halfweg was, zegt genoeg.

2015-11-08 15.25.44-2

5/

Party Time!

Het oog wil ook wat. Van borden en messen tot bloemen en planten: deze twee adresjes helpen je uit de nood.

De Kringwinkel

Wist je dat je bij de Kringwinkel terecht kan om decoratie, tafels, stoelen en zelfs servies en bestek te huren? Milieubewust én origineel! Wie liever zelf aan de slag gaat, kan bij de Kilomeet grondstoffen kopen per meter of kilo, en er is zelfs een DIY-consulent die jou helpt om met die grondstoffen leuke feestdecoratie te maken.

Natalya.yasenko@dekringwinkelantwerpen.be en 0493 25 91 54

2015-11-08 13.05.43

Bloemenatelier

Geen strakke, witte pakketjes maar creatieve bruidsboeketten met seizoensbloemen.

2015-11-08 13.03.44

6/

De kers op de taart

Een trouwjurk met matching shoes kan vaak nog wat extra accessoires gebruiken.

Madame Seguin

Met het Belgische weer is een bijpassende sjaal of cardigan geen overbodige luxe. Klaartje en Ella maken ze op maat in fairtrade kasjmier uit Mongolië.

©madameseguin(2)

Deruwe

Elk excuus is goed om een nieuwe handtas te kopen, vooral als het om een handgemaakt exemplaar van Sarah Deruwe gaat. Waar moet je anders heen met die tissues?

2015-11-08 13.36.08

7/

Music Maestro, please!

En last but not least: geen feest zonder muziek. Een dj om de late uurtjes te vullen, heb je misschien al gevonden. Maar wat dacht je van een streepje livemuziek?

About Time

Tom en Frederik brengen klassiekers die gegarandeerd voor wat traantjes zullen zorgen. 'All of me' en 'Lean on me'? Don't mind if we do!

Jazzdelivery

Van ontroerend tot oppeppend: dit jazzy orkest zorgt dat de sfeer er altijd inzit.

©JazzDelivery(1)

Info over de beurs en alle deelnemers vind je hier.