HOW TO: latte art

Geüpdatet op 24 oktober 2017 door Isabelle
HOW TO: latte art

Latte artNiets beter om de werkweek te beginnen dan een heerlijk kopje koffie. Een stijlvol kopje welteverstaan, opgeleukt met hartjes, bloemen en ELLE natuurlijk! Latte art, dat doe je zo:

Voor beginners:

Benodigdheden: een koffiekopje, volle melk, chocoladesaus in tube (te koop in de winkel) en een koffiemachine met opschuimsysteem.

Laat eerst en vooral de melk in het schuimsysteem opkloppen tot een romige mousse. Vers je koffie eerst in de tas en voeg later de mousse toe. Opgelet, alles hangt af van de manier waarop je dit doet: houd de kan eerst hoog boven het kopje –op die manier zakt de mousse goed door in de koffie.

1

Breng voor de laatste scheut de kan dicht bij het kopje en vorm een mooie cirkel.
2Daarop teken je uiteindelijk een woord of tekening met de chocoladesaus.

3

1/

1Arty …

Hop naar het betere werk, ook al is dit veel minder moeilijk dan het lijkt. Begin net als de vorige tutorial: eerst koffie, dan mousse die je van ver en vervolgens heel dicht in je kopje giet in een mooie ronde. Daarop teken je nu drie cirkels.

2
Neem een scherp object (een vork, een naald, een tandenstoker,…) en maak een kruis van binnen naar buiten. Doe daarna hetzelfde op een andere plek, van buiten naar binnen deze keer. Herhaal tot je een mooie bloem hebt.

3
Zin in een meer abstracte vorm?
4
Maak dan een dubbel kruis en draai er spiralen door.

5

6

2/

 Go Pro...

1

We vergeten de chocoladesaus en proberen het met mousse alleen.

Tip: voor een beter contrast, strooi je een beetje cacaopoeder op de koffie voor je er de mousse over giet.

Giet de melk vanop afstand mooi in het midden van je kopje. Halfverwege begin je sneller te gieten door je kan dichter bij het kopje te brengen. Maak al gietend bewegingen van rechts naar links om een mooie ronde “plek” mousse in het midden van de kop te krijgen.

Nu wordt het moeilijk: net voor het einde gebruik je de laatste scheut mousse om een V te tekenen –de punt van je hartje.
2Enjoy!