6 oplossingen voor zomerse problemen

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
6 oplossingen voor zomerse problemen

Naast zon, terrasjes, uitstapjes naar de zee en impromptu barbecues brengt de start van de zomer ieder jaar een paar ongemakken met zich mee. Zo ga je de meest vervelende zomerkwaaltjes in stijl te lijf!

1. Schurende dijen

Instagrammeisjes met een thigh gap uw u tegen te zeggen, kunnen er vermoedelijk niet over meepraten maar schurende dijen kunnen een probleem zijn. En al zeker in de zomer wanneer rokjes en jurkjes regelmatig uit de kast worden gehaald en de dijen al wandelen, dansend of sportend over elkaar schuren. Naast de dijen zijn ook oksels en liesplooien zijn niet immuun voor dit zomers ongemak. Talk of vaseline kan soelaas bieden maar een Nederlandse ondernemer kwam met dé oplossing op de proppen. Hij ontwikkelde een spray die een dunne, ademende laag op de huid aanbrengt waardoor deze beschermd is tegen schuren. Het product is onzichtbaar, laat geen sporen na en beschermt tot vier uur tegen het ongemak voor schurende dijen of oksels.

zomerse problemen oplossing smoovall

De spray kost 12,99 (excl. 2 euro verzendkosten) en is online te verkrijgen via www.smoovall.com

1/

2. Blaren

Elk voorjaar is het hetzelfde liedje. Openliggende hielen en blaren op tenen, kortom voeten die eruit zien alsof ze door de vleesmolen gehaald zijn. Op die footsie aan de rand van het zwembad is het dus nog even wachten. De boosdoeners: Chuck Taylors zonder sokken, elegante zomersandaaltjes en pastelkleurige muiltjes. Ze zien er comfortabel uit, maar schijn bedriegt. Terwijl jij eindelijk sokloos richting dat eerste terrasje stapt, boren die lage sneakers ravijnen in je enkels, snijden die teenslippers je grote teen er bijna af en zorgen die luchtige muiltjes voor pijnlijke bloedbleinen.

zomerse problemen hansaplast pleisters

 

Hansaplast lanceert deze zomer een limited edition gamma met kleurrijke pleisters voor volwassenen. Hou je van goud, koperroze, metallic chic of ben je eerder fan van bontgekleurde tropische motiefjes? Voor elke mood een gelegenheid een pleister.

Don't Worry, Be Happy pleisters van Hansaplast, € 3,99 per doosje.

2/

3. Muggen

Ook aan deze bloeddorstige creaturen is tijdens de warmste maanden van het jaar geen ontkomen aan. Behoed jezelf voor de jeukende bultjes en maak je slaapkamer mugproof met een klamboe. Zo'n muskietennet oogt niet alleen romantisch maar beschermt je ook tegen de steekgrage, ongewenste gasten. De Solig Klambou (14,99 euro) van Ikea is makkelijk aan het plafond te bevestigen en groot genoeg om over een tweepersoonsbed te draperen.

 

Trek je er binnenkort op uit? Vergeet dan zeker geen anti-beet spray in te pakken. Deze spray van Puressentiel op basis van essentiële oliën beschermt je 7 uur lang tegen muggen en kalmeert de huid wanneer het kwaad is geschied.

muggen puressentiel anti beet
Anti-beet spray van Puressentiel, 16,95 euro

3/

4. De zon

De zon is je beste vriend maar ook je grootste vijand. Hoewel het zomerzonnetje aangenaam op je gezicht schijnt zijn de schadelijke UV-stralen nefast voor je huid. Genieten mag, maar met mate en vergeet je nooit in te smeren, zelfs wanneer de zon niet schijnt.

Breng iedere ochtend een zonnecrème , een dagcrème of foundation met een hoge beschermingsfactor aan. De zonnesprays van Nannic (39,95 euro) en Bioderma (10,64 euro) zijn perfect om gedurende de dag over je make-up te verstuiven.

  1. ELLE CRUSH: Deze luchtige, hydraterende dagcrème bevat peptiden en zit boordevol antioxidanten afkomstig uit planten en vitamines die de huid beschermen tegen schade van buitenaf. Milde, minerale zonnefilters werken perfect samen met deze antioxidanten en voedende ingrediënten om de huid te beschermen tegen zonneschade en haar te laten stralen. Essential Glow Moisturizer SPF 30 van Paula's Choice, € 34
  2. Zonnebescherming met pigment dat de huid subtiel egaliseert en een lichte, natuurlijke teint achterlaat. Combineert fysieke en chemische UV-A en UV-B filters die zorgen voor UVB 131 en UVA 67 bescherming. De crème regelt de tirosinase, het enzym verantwoordelijk voor de melanineproductie, en voorkomt hierdoor pigmentvlekjes. Melan 130+ Pigment Control van Mesoprotech Sun, € 46
  3. Een getinte, comfortabele, hydraterende crème die de teint onmiddellijk egaliseert en sublimeert met een onopvallende, stralende sluier. Les Beiges Embellisseur Belle Mine Hydratant met SPF 30 van Chanel, € 44,00

 

4/

5. Onfrisse geurtjes

De combinatie van een muf kantoor en een synthetisch bloesje is voldoende om je oksels tot kleine beerputten te transformeren, zelfs na een uitgebreide ochtendlijke douche. Kies daarom tijdens warme dagen dan steeds voor kleding uit natuurlijke materialen en gebruik zeker een deodorant na het douchen.

zomerse geurtjes malin goetz deodorant

Het duurde jaren voor Malin + Goetz de perfecte formule voor een natuurlijke, alcohol- en aluminumvrije vond. De deostick bevat verfrissende eucalyptus en geurtjes neutraliserende citronellyl en is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.

De deodorant van Malin + Goetz is verkrijgbaar bij Senteurs d'Ailleurs, € 15

5/

6. Dorst

Water, de rest (cocktails, rozé, pintjes) komen later. Zorg er tijdens de zomermaanden steeds voor dat je voldoende water in de buurt hebt om uitdroging en oververhitting te voorkomen. De drinkflessen van Dopper (12,50 voor de original) zijn alleen handig maar dragen ook hun steentje bij voor een betere wereld.

dopper waterfles

 

 

 

 

 

 

www.dopper.com