Dit is het ideale parfum voor elke soort mama

Geüpdatet op 23 april 2024 door Noemi Dell'aira en Lore Ginneberge
Dit is het ideale parfum voor elke soort mama Guerlain

Parfums zijn het ideale geschenk om je mama mee te verwennen tijdens de feesttdagen. Benieuwd welke geur bij haar past?

Vrouwelijke parfums met bloemige of pittige composities, ontdek onze selectie van de mooiste geuren.

Het parfum voor eeuwig optimistische mama’s

Lucky van Christian Dior

Lucky is ontworpen als geluksbrenger, een geur die verwijst naar de geschiedenis die het huis Dior en het Lelietje-van-Dalen verbindt. Witte bloemen spelen de hoofdrol in deze bloemige, groene geur. Een ultrafris parfum voor de mama die positief in het leven staat en iedereen aansteekt met haar enthousiasme.

parfums moederdag
Lucky, La Collection Privée Christian Dior, €225 voor 125 ml

Shop hier

Voor ultravrouwelijke moeders

Irresistible van Givenchy

In dit flesje zit een bloemige en fruitige geur, die sprankelende roos combineert met levendige kruiden, maar ook sinaasappel met roze peper. Uniek en pittig!

givenchy parfum moederdag
Irresistible, Givenchy, €84,90 voor 50 ml

Shop hier

Het parfum voor de moderne moeder

Signature van Chloé

Een moderne, bloemige geur (pioenroos, roos, lelietje-van-dalen) die de essentie van vrouwelijkheid vangt met een jeugdig, sprankelend, amberachtig karakter... net als dat van mama.

chloé signature eau de parfum moederdag
Signature, Chloé, €109 voor 75 ml

Shop hier

De geur voor zen mama’s

Rêve Lotus van Kenzo

De nieuwe Kenzo Memori collectie omvat zeven nieuwe geuren, waaronder Rêve Lotus, dat jeugdherinneringen oproept dankzij een sereen parfum dat je omhult als een tweede huid. De magische formule? Een akkoord van mimosa en witte muskus, een noot van sandelhout en ambroxan.

kenzo parfum
Rêve Lotus uit de collection Memori, Kenzo, €78,90 voor 75 ml

Shop hier

De geur voor zonnige mama’s

Eau de Soleil White van Tom Ford

Op zoek naar een geur zo helder als haar zonnige persoonlijkheid? Dit warme pareltje  doordrenkt met sprankelende citrus geeft de magische sensatie van zachte zonnestralen op de huid.

tom ford parfum moederdag
Eau de Soleil Blanc, Tom Ford, €115,90 voor 50 ml

Shop hier

Het parfum voor de modieuze mama

Good Girl Blush Elixir van Carolina Herrera

De geuren van Carolina Herrera hebben dezelfde fashionable feel als de kledingcollecties van het huis. De iconische schoen van Good Girl staat vast prachtig op het nachtkastje van je mama, en dan hebben we het nog niet over de betoverende geur met roos, vanille en patchouli die extreem lang blijft hangen. Een parfum om voor zelfverzekerde en glamoureuze vrouwen met een feilloos stijlgevoel.

moederdag parfum mama cadeau
Good Girl Blush Elixir, Carolina Herrera

Shop hier

Le Muguet van Guerlain

Altijd lachend en goed gehumeurd, verspreidt je moeder vreugde waar ze ook gaat? Hetzelfde geldt voor de nieuwe versie van Le Muguet met zijn prachtige, poëtische fles. Elk jaar vindt de emblematische Flacon aux Abeilles du Muguet zichzelf opnieuw uit met een nieuwe flacon waar slechts een beperkte oplage van verkrijgbaar is. Dit keer is het de Parijse juwelier Francesco Truscelli die een prachtige juweel creëerde: een delicaat takje lelietjes-van-dalen bezet met glinsterende kristallen. Pure kunst.

muguet guerlain moederdag mama cadeau parfum
Le Muguet 2024, Guerlain

Shop hier

Voor de mysterieuze mama

Sparkle door Kate Spade

Ze lijkt misschien streng, maar eens je het ijs breekt ontdek je een warme persoonlijkheid... Herkenbaar? Dan is dit mysterieuze parfum van Kate Spade het ideale geschenk. In de fles, die aan een sterrenhemel doet denken, schuilt een onverwacht parfum dat alle barrières doorbreekt. De elegante melange van pioenroos en sprankelende zwarte bes ontmoet de rondheid van vanille crème brûlée. Het vuur onder het ijs!

kate spade parfum moederdag
Sparkle, Kate Spade

Shop hier

My Way Nectar van Armani

Voor de moeders die altijd weten wat ze willen: My Way Eau de Parfum Nectar van Giorgio Armani pakt uit met een betoverende combinatie van sappige peer en romige tuberoos, een moderne en elegante geur die tijdloze elegantie uitstraalt.

 

My Way Nectar van Armani moederdag parfums
My Way Nectar, Armani

Shop hier

Het parfum voor de fun mom

Black Opium Over Red van Yves Saint Laurent

Is je mama diegene die elke kans grijpt om een feestje te bouwen? Trakteer haar op een energieke shot zwarte koffie met een sprankelend kersenakkoord, gevolgd door weelderige jasmijnbloemen en subtiele zwarte thee. Een levendige combinatie die haar zelfs buiten de spotlights zal doen schitteren.

Black Opium Over Red, Yves Saint Laurent
Black Opium Over Red, Yves Saint Laurent

Voor moms on the go

Hanami van Rituals

Rituals voert je mee naar het Hanami-seizoen in Japan dat in het teken staat van een nieuw begin. De Sakura kersenbloesem wordt in dit delicate boeket aangevuld met fruitige tonen van lychee, peer en bergamot. De noten van amber en droog hout maken dit stralende parfum tot een ronde geur, terwijl een vleugje subtiele vanille en elegante patchouli de ondertoon voeren van dit lenteparfum. En het kleine formaat past in elke tas.

rituals parfum
Rêve de Hanami mini, Rituals, €14,50 voor 15 ml

Shop hier

 LEES OOK: De leukste cadeau's voor culinaire mama's