Make-up tips: Welke kleuren zetten groene ogen in de verf

Geüpdatet op 23 februari 2024 door Lore Ginneberge
Make-up tips: Welke kleuren zetten groene ogen in de verf Getty Images

Groene ogen zijn zeldzaam en met de juiste make-up kunnen ze nog meer opvallen. Hier zijn enkele tips om je blik nog intenser te maken.

1. Oogschaduwkleuren die bij groene ogen passen

  • Paarse tinten: Van lavendel tot pruim, paars is de perfecte complementaire kleur voor groene ogen en laat ze echt poppen.
  • Terracotta en roest: Warme bruine kleuren brengen de groene tinten in je ogen naar voren en zorgen voor een opvallende look.
  • Goud en brons: Deze schitterende tinten kunnen helpen om het goud in je ogen te benadrukken, waardoor ze nog stralender lijken.
  • Moss en olijfgroen: Door een groentint te kiezen die dieper of juist lichter is dan je eigen oogkleur, creëer je een harmonieuze maar opvallende look.
Diorshow Plum Tutu oogschaduwpalet
DIOR
Diorshow Plum Tutu oogschaduwpalet
Colour Stick in Kumato
Byredo
Colour Stick in Kumato
Ombres G oogschaduwpalet
Guerlain
Ombres G oogschaduwpalet
Liquid metallic oogschaduw
e.l.f
Liquid metallic oogschaduw
Liquid Powder Chromatic Eye Tint
ILIA
Liquid Powder Chromatic Eye Tint

2. Gebruik de juiste eyeliner

  • Donkerpaarse eyeliner: Een donkerpaarse eyeliner kan wonderen doen voor groene ogen, door de groene kleur te intensiveren zonder te overheersen.
  • Espresso en donkerbruin: Deze tinten bieden een zacht contrast met minder hardheid dan zwart, en complimenteren de warmte in groene ogen.
Stay & Play Gel Liner
Essence
Stay & Play Gel Liner
Waterproof Eye Pencil
Cent Pur Cent
Waterproof Eye Pencil
Le Stylo Yeux in Espresso
Chanel
Le Stylo Yeux in Espresso

Kristen Stewart kiest voor een bruine oogschaduwlook
Kristen Stewart kiest voor een bruine oogschaduwlook - Getty Images

3. Mascara voor groene ogen

  • Zwart of donkerbruin: Voor een klassieke look die de aandacht op je ogen vestigt zonder te overheersen, kies je voor zwart of donkerbruin.
  • Bosgroene mascara: Voor een onverwachte hint van kleur die je groene ogen complimenteert, probeer een mascara in een donkergroene tint.
Smart Colour Mascara
KIKO
Smart Colour Mascara
The colour mascara
3INA
The colour mascara
Lash Paradise bruine mascara
L'Oreal Paris
Lash Paradise bruine mascara

4. Beautytips voor groene ogen

  • Vermijd overmatig gebruik van zwart: Net als bij blauwe ogen kan te veel zwart overweldigend zijn. Kies in plaats daarvan voor zachtere, rijkere tinten.
  • Meng en match: Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren en texturen. Een beetje goud in de binnenhoek van het oog kan bijvoorbeeld een prachtig effect creëren.
  • Wenkbrauwen zijn essentieel: Goed verzorgde wenkbrauwen vormen het kader van je gezicht en benadrukken je ogen. Kies een kleur die bij je haarkleur past om je look te completeren.
groene ogen make-up kleurn
Lucy Hale met muntgroene oogschaduw - Getty Images

Groene ogen zijn een uniek en opvallend kenmerk. Met deze make-up tips kun je jouw ogen nog meer laten stralen. Of je nu gaat voor een dagelijkse look of een avond uit, deze tips helpen je om je groene ogen in de schijnwerpers te zetten. Experimenteer, heb plezier, en vind de stijl die jouw unieke schoonheid het beste naar voren brengt.