TOP 10 SERIES DIE JE NIET MAG MISSEN DIT NAJAAR

Geüpdatet op 16 september 2015 door ELLE België
TOP 10 SERIES DIE JE NIET MAG MISSEN DIT NAJAAR

seriescollage

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen, is het tijd om gezellig voor het scherm te gaan zitten. Het belooft een spannend, mysterieus, maar ook grappig en banaal TV-najaar te worden. Vanaf midden september stromen de series weer massaal onze huiskamer binnen. Om je te helpen met de keuze, een handig overzicht!

  • Nagelbijten doe je met… 

1665bf31830c8ff0d7af4174e29be849

NARCOS

Inhoud: Deels waargebeurde serie over Pablo Escobar, de beruchte Colombiaanse drugsbaron, en hoe hij in de jaren zeventig zijn bruisende cocaïnehandel oprichtte in de VS.

Voor wie? Zwicht je voor series als House of Cards en Breaking Bad? Dan wil je zeker je neus in de zaken van Escabor steken!

Waarom? De serie is een briljant staaltje acteerwerk boordevol goede dialogen. Er wordt gefilmd op prachtige locaties in Colombia en maakt hier en daar wordt zelfs gebruik van originele beelden uit die periode. Bovendien krijgt de serie nu al een ranking van 9,1 op IMDB! Not (breaking) bad…

Wanneer? Rep je onmiddellijk naar de TV. Narcos is al beschikbaar sinds 28 augustus op Netflix.

QUANTICO

priyanka-chopras-quantico

Inhoud: Deze nieuwe serie van ABC-Family volgt een groep FBI-rekruten die opgeleid worden tot geheim agent. De slaagkansen zijn laag en de druk enorm hoog. Net voordat de rekruten hun opleiding kunnen afronden neemt er een immense aanslag plaats. Een ramp! Zeker wanneer één van de rekruten de hoofdverdachte wordt van deze terroristische aanslag.

Voor wie? Iedereen met gelnagels die het zich kan permitteren om te nagelbijten!

Waarom? Het plot klinkt ontzettend spannend en de serie is geschreven door de schrijver van het populaire Gossip Girl. Zullen de rekruten een even mooi uniform dragen?

Wanneer? De releasedatum staat op 27 september 2015.

1/

  • Mysterie hysterie

BLINDSPOT

Schermafbeelding 2015-09-16 om 15.29.28

Inhoud: Een onbekende vrouw – van top tot teen getatoeëerd - wordt poedelnaakt teruggevonden in een rugzak op Times Square. Ze is haar geheugen kwijt en weet niet meer hoe ze daar terecht is gekomen. De FBI ontdekt dat de tatoeages meer zijn dan louter versiering maar gebruikt ze als oplossingen voor misdaden.

Voor wie? Iedereen die houdt van een beetje mysterie miserie en graag onder zijn dons kruipt van spanning.

Waarom? De serie is naar eigen zeggen beter The Blacklist en een evenwaardige opvolger van Prison Break!

Wanneer? September 2015 op NBC

LIMITLESS

Limitless

Inhoud: Doet de titel een belletje rinkelen? In 2011 verscheen de gelijknamige film met acteur Bradley Cooper waarin deze de mysterieuze drug NZT-48 slikt, die hem in staat stelt zijn volledige hersencapaciteit te gebruiken. Hierdoor kan hij zich perfect herinneren wat hij ooit las, zag of hoorde. De film was een succes en is doorvertaald naar een serie.

Voor wie? Uiteraard voor de Limitless-liefhebbers, maar ook voor leken zeker de moeite!

Waarom? Vanwege zijn originaliteit: Het is een goed bedacht en uitgewerkt concept.

Wanneer? Vanaf 22 September 2015 op CBS

2/

  • Guilty pleasure

SCREAM QUEENS

CIM9ibJUMAIgduI.jpg-large

Inhoud: De serie brengt een studentencampus in beeld, waar de vrede ernstig verstoord wordt door een reeks moorden. Wie is de dader? Of liever: wie wordt het volgende slachtoffer…?

Voor wie? Vanwege de jonge cast is de serie waarschijnlijk gericht op een jong doelpubliek, maar dat waren Glee en Highschool Musical (niet ontkennen!) ook. Deze serie is dus de ideale guilty pleasure voor volwassenen.

Waarom? De serie werd geschreven door de makers van de succesvolle horrorserie American Horror Story en musical serie Glee. Bovendien is de cast ook niet min: enkele grote namen zoals Emma Roberts, Jamie Lee Curtis en Ariana Grande spelen mee.

Wanneer? Scream Queens is vanaf 22 september te zien op FOX.

FLESH AND BONE

images-7

Inhoud? Claire - een getormenteerde maar getalenteerde danseres - sluit zich aan bij een prestigieuze dansschool in New York. Deze mini-serie verdiept zich in de minder glamoureuze kanten van het dansen en belicht de jaloezie en hebzucht die in de ballerina wereld heerst.

Waarom? Meng een beetje Step up en Honey met Fame en Black Swan en je hebt toch meteen een succesrecept? Kijkplezier gegarandeerd.

Voor wie? Voor wie niet stil kan zitten voor het scherm en dringend wat inspiratie nodig heeft voor zijn dansmoves (roep alvast je oudjes erbij).

Wanneer? Vanaf 8 november op Starz.

3/

  • Move over McDreamy

HEARTBREAKER

2015-0508-Upfront2015-Heartbreaker-KeyArt-1920x1080-dr

Inhoud? Alex is een wereldwijd bekende chirurg die gespecialiseerd is in harttransplantaties. Ze heeft veel moeite om de balans tussen werk en privé te bewaren - hoe kan het ook anders…

Waarom? Omdat het volgens ons wel eens tijd is voor een nieuwe ziekenhuisdrama. Een serie die ook nog maar probeert te wedijveren met de huidige ziekenhuisseries, is het kijken waard.

Voor wie? Iedereen met een Körperwelten-manie en graag eens binnenkijkt in hartkamers.

Wanneer? Er is nog geen startdatum bekend, maar het is in ieder geval voor seizoen 2015-2016.

CODE BLACK

Schermafbeelding 2015-09-16 om 15.35.11

 

Inhoud? Code Black is een medisch drama gesitueerd in het drukste en beruchtste ziekenhuis van het land. De onderbemande staf moet er patiënten behandelen onder de moeilijkste omstandigheden.

Waarom? De serie is gebaseerd op een documentaire van Ryan McGarry. Veelbelovend!

Voor wie? Voor wie maar niet genoeg krijgt van ziekenhuisdrama’s...

Wanneer? 30 september op CBS

4/

  • The return of…

THE MUPPETS

Schermafbeelding 2015-09-16 om 15.36.12

Inhoud: In deze serie volgens we documentaire-gewijs onze favoriete vilten poppen in hun persoonlijke levens en relaties, zowel thuis als op het werk. We mogen van dichtbij meegenieten van hun romances, break-ups, teleurstellingen, noden en verlangens.

Voor wie? Iedereen die ooit jong is geweest ;-).

Waarom? Na twee meer dan succesvolle bioscoopfilms komen The Muppets eindelijk terug op het TVscherm. De serie groeit met ons mee want ze willen een iets ‘volwassener’ verhaal naar buiten brengen.

Wanneer? Vanaf 22 september 2015 op ABC.

TEMPTATION ISLAND

temptation_island

Inhoud: Misschien een beetje een buitenbeentje, het is dan ook geen echte "serie", maar La isla de la tentacion kan echt niet ontbreken! In dit realityprogramma - gesitueerd op een tropisch eiland - proberen hitsige vrijgezellen vier koppels uit elkaar te krijgen. Het is niet verwonderlijk dat deze “ultieme relatietest” vaak niet goed afloopt.

Voor wie? Voor werkelijk iedereen, honestly!

Waarom? Omdat we nood hebben aan een nieuwe portie onliners à la: “No kissing, no fucking”, “Stoat er shtoemerik op menne kop?” en “Tja, ik heb nu eenmaal groot libidos”.

Wanneer? Het is helaas nog even geduld hebben tot 2016 :'-(.

(Stagiaire Elise Van de Meulebroucke)