Brussels Fashion Days : Super Piece of Chic, iets voor superheldinnen ?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Brussels Fashion Days : Super Piece of Chic, iets voor superheldinnen ?

1De Brussels Fashion Days, van 18 tot en met 20 oktober, presenteren creaties van jonge ontwerpers voor het grote publiek. ELLE selecteerde enkele ontwerpers en geeft hen de kans hun collecties te showen tijdens de Brusselse modedagen. Super Piece of Chic hoort bij de gelukkigen.

Voorheen waren ze “By Piece of Chic”, waarom zijn ze nu ineens “Super”?

Om het verschil duidelijk te maken tussen hun studiolijn, waar de ontwerpen met prints gecreëerd worden, en hun lijn met jurken en tops van zijde.

Voor wie is de collectie?

“Voor superheldinnen! Zoals dat altijd het geval is bij ons, het is een wereld die ons heel hard inspireert. Onze kleren spreken vrouwen aan die zich doen gelden, die lef hebben en die er elke dag in slagen fantastische avonturen te beleven.” Klinkt of ze ons beschrijven!

Waarover gaat de collectie?

Met het thema “Like chips in the Brooklyn zoo” willen de twee ontwerpers een Belgische versie maken van de uitdrukking “een naald in een hooiberg”: het gaat om de Belgische friet, verloren gelopen in de zoo van Brooklyn. Hun super-waanzinnige super-prints staan tentoon -omdat het stuk voor stuk kunstwerkjes zijn – op rechthoekige jurken en vierkante tops, genummerd van 1 tot 20.

Super-onmogelijk niet in die friet te willen bijten!

(stag. CVT)