TO DO: FASHION TALKS in Antwerpen

Gepubliceerd op 11 oktober 2013 door Isabelle
TO DO: FASHION TALKS in Antwerpen

fashion talksVolgende week, donderdag 17 oktober, vind je ons op de Fashion Talks in de Antwerpse waagnatie, een modeconferentie georganiseerd door Flanders Fashion Institute over de uitdagingen van het moderne modelandschap.

Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy of Christian Dior: niemand die aan hun genie twijfelt, maar wij vragen ons oprecht af hoe zij zouden reageren op twitterende bloggers die hun exclusieve salons binnenstormen, die luidkeels klagen over het feit dat ze alweer zes maanden nodig hadden om zes silhouetten te ontwerpen en die heel graag willen weten waar hun volgende pop-up storen zal opduiken. “O ja, Mevrouw Chanel, wanneer gaat u ein-de-lijk online?? Victoria Beckham doet het al meer dan een jaar!”

Het weze duidelijk: de mode industrie van nu heeft niets meer te maken met de wereld waarin onze legendarische couturiers leefden. Globalisering, de opkomst van ‘fast fashion’, het internet, de democratisering van mode,..: tegenwoordig haal je het niet meer met ontwerptalent of een scherpe pen alleen. Tijdens de Fashion Talks doen nationale en internationale insiders uit de doeken hoe zij deze uitdagingen ombuigen tot opportuniteiten.

Belgisch ontwerper Christian Wijnants, Style.com redacteur Tim Blanks, de oprichtster van Business of Fashion Imran Ames: het zijn maar een paar van de grote namen die je uitleggen hoe je tegenwoordig het hoofd boven water houdt. Een niet te missen kans om onze industrie beter te begrijpen!

Klik hier voor meer info.