9 apps om milieubewuster te leven

Geüpdatet op 18 december 2020 door ELLE België
9 apps om milieubewuster te leven

Nos-6-nouvelles-applis-beaute-preferees_exact780x585_l

Gezond eten, ethische kledij kopen, ecologisch verantwoord leven… Het wordt allemaal kinderspel met deze apps: neem je smartphone erbij!

Klaar om een “green geek” te worden??

1/

_13bb6eee6cf76e06b67c4d7e761120e4

  • IN DE KEUKEN

Noteo is en een app die aan de hand van de barcode van een product aangeeft hoe ecologisch het is. De producten worden beoordeeld volgens verschillende criteria zoals de productieplaats, het al dan niet testen op dieren, de gecertificeerde labels, de impact op het milieu, de maatschappelijke verantwoordelijkheid, de gezondheidsrisico’s… De app Flash Labels werkt volgens hetzelfde principe, met als enige verschil dat het volstaat om een foto te nemen van het product.

Aan het fornuis maak je gebruik van Recepten 4seizoenen. Zoals de naam al verraadt, vertelt deze app iedere maand welke groenten en fruit je dan best kan eten, op basis van de oogsttijden. Bovendien vind je er recepten met volledige boodschappenlijstjes.

2/

9b335a15e2a47d9d5937b851edd8dba1

  • IN DE BADKAMER

Beat the Micro Bead toont of er microbolletjes plastiek in je cosmetica zitten. Die zijn deels verantwoordelijk voor de uitroeiing van fauna in de oceaan, aangezien ze niet afbreekbaar zijn. Met deze app volstaat het om het product te scannen om te weten of er zo’n deeltjes in zitten.

Skin Deep, Good Guide en Think Dirty gaan na welke schadelijke producten er in cosmetica zitten door eenvoudigweg de barcode te scannen. Ze leveren bovendien een gedetailleerde lijst van alle aanwezige ingrediënten en stellen zelfs schone, geteste en goedgekeurde alternatieven voor. Handig om beauty-aankopen te kiezen met kennis van zaken en om vaarwel te zeggen aan parabenen en andere formaldehyde.

3/

59a0e09ab721ef542e37a983693e611c

  • IN DE KLEERKAST 

Modieus én verantwoord leven is mogelijk! Fair Fashion maakt een lijst van meer dan 80 zogenoemde ethische kledingmerken. De lijst wordt opgesteld op basis van sociale en milieubewuste inzet, zo is het dus een manier om beter te beseffen wat we aantrekken.

En als je kleerkast uitpuilt en je bepaalde kleren moet afdanken, kan je een kijkje nemen bij Carrie’s Closet. Deze app laat je elk kledingstuk uit je garderobe fotograferen zodat je daarover de mening van vriend(inn)en kan vragen. Je waant je bijna in Sex and the City met Miranda, Charlotte en Samantha aan je zijde!

4/

a32adb37147008cb33b003cdde73536b

  • IN HET MEDICIJNENKASTJE 

Dankzij Santé Naturelle leer je de basistechnieken van alternatieve geneeskunde, zoals homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, oligotherapie… Het perfecte middel om jezelf op een andere manier te gaan verzorgen. Bovendien vind je er ook lijsten met allerhande tips.

(stagiaire Naomi Ante De Kind via ELLE Belgique)