10 stijlvolle mannen om te volgen tijdens de modeweken

Gepubliceerd op 21 september 2015 door ELLE België
10 stijlvolle mannen om te volgen tijdens de modeweken

Stijlvollemannen

Deze tien mannen spelen een belangrijke rol in de modewereld. Ze zijn blogger, editor, fotograaf of ontwerper en beschikken over een overgrote dosis stijl. Een goed voorbeeld voor je eigen man dus én de ones to watch tijdens de modeweken! 

1/

Schermafbeelding 2015-08-13 om 16.18.12

1. Justin O'Shea

Justin is de buying director van de luxueuze webshop MyTheresa. De site werd in 2006 gelanceerd en verkoopt labels als Saint Laurent, Valentino en Balenciaga. Justin's stijl is mannelijk, clean en klassiek. De tatoeages en baard maken zijn look af. Op zijn Instagram biedt de Australiër zijn volgers een exclusieve kijk in de modewereld.

Volg Justin op zijn Instagramaccount.

2/
Schermafbeelding 2015-08-13 om 16.51.092. Mo Anwar

De Nederlandse Mo heeft Egyptisch/Marokkaanse roots en is de editor bij Style.com, het meest toonaangevende modeplatform online. Hij schrijft over de laatste trends in mannenmode, gadgets en trends. Het beste modeadvies dat hij ooit kreeg: "Tijdloze stukken mogen wat kosten, seizoensgebonden stukken moet je in de sale kopen." Zijn eigen stijl omschrijft hij als speels, experimenteel en kleurrijk.

Volg Mo op zijn Instagramaccount.

3/
Schermafbeelding 2015-08-13 om 16.57.053. Nick Wooster

Nickelson, beter bekend als Nick, is met zijn 55 lentes nog steeds een streetstyle icoon en belangrijk modeblogger. Zijn cv is niet min. Hij werkte 25 jaar achter de schermen als inkoper bij Barneys en Bergdorf Goodman, maar treedt nu op de voorgrond als ontwerper. "Kleding is het enige waarbij ik geen angst ervaar. Ik ben van veel dingen bang, maar durf wel alles te dragen."

Volg Nick op zijn Instagramaccount.

4/

Schermafbeelding 2015-08-14 om 11.07.27

4. Adam Gallagher

Adam is de oprichter van de populaire blog I AM GALLA waar hij styling tips geeft, zijn reizen deelt en outfits laat zien. Hij begon met de website nadat hij de best dressed award kreeg op zijn middelbare school. Ondertussen is de hobby uitgegroeid tot een heuse business. Zijn Instagram steekt er bovenuit dankzij een knap staaltje fotografie.

Volg Adam op zijn Instagramaccount.

5/

Schermafbeelding 2015-08-14 om 12.39.28

5. Romeo Pokomasse

Zijn naam zal je misschien nog niet zo bekend in de oren klinken. Romeo Pokomasse is de vriend van Ivania Carpio, die de blog Love-Aesthetics runt. De Amsterdammer maakt (bijna) alle foto's voor de website, zoekt naar interessante plekken voor de rubriek 'Places', doet aan branding strategies, design en art direction.

Verwacht je aan een strakke, minimalistische feed. Ook zijn stijl kan je in dat hokje plaatsen. Hij draagt voornamelijk zwart-witte kleding, maar voor zijn sneakers maakt hij een uitzondering.

Volg Romeo op zijn Instagramaccount.

6/

Schermafbeelding 2015-08-14 om 11.29.556. Johannes Huebl

Je moet niet ver zoeken waar Johannes de mosterd haalt voor zijn geweldige stijl. De Duitser is namelijk de echtgenoot van Olivia Palermo. De Amerikaanse socialite die bekend werd na de realityserie The City, krijg je vaak te zien op zijn account. Het geheim van zijn vlekkeloze voorkomen? Hij laat zijn kleding op maat aanpassen, inclusief zwemshorts. Johannes volgt maar 46 mensen op Instagram, zodat zijn feed overzichtelijk blijft.

Volg Johannes op zijn Instagramaccount.

7/

Schermafbeelding 2015-08-14 om 14.35.17

7. Karl-Edwin Guerre

Karl-Edwin Guerre - Gear uitgesproken - heeft de streetstyle blog Guerreisms, is fotograaf, schrijver en regisseerde een kortfilm. Kortom, een manusje-van-alles. Vroeger fotografeerde hij zowel mannen als vrouwen, maar nu enkel nog mannen. Zijn werk werd gepubliceerd in Vogue en GQ Japan. De man draagt àltijd een hoed, chique maatpakken en kleurrijke details. Zijn stijl omschrijft hij als Casual Fly: comfortabel, maar toch stijlvol voor een meeting. Zijn paspoort heeft hij steeds op zak, indien hij plotseling moet reizen.

Bekijk hier een kort interview met hem:

Volg Guerre op zijn Instagramaccount.

8/

Schermafbeelding 2015-08-14 om 15.41.118. Marcelo Burlon

Marcelo is geboren in Argentinië, maar verhuisde met zijn familie naar een klein stadje in Italië. Hij is de creative director van het Italiaanse label County of Milan, dat hij in 2012 opstartte. Daarnaast is hij ook DJ en stylist en organiseert hij events: "Ik wil verschillende rollen spelen in het leven, ik hou er niet van om mezelf grenzen op te leggen."

Volg Marcelo op zijn Instagramaccount.

9/
Schermafbeelding 2015-08-14 om 12.06.529. Riccardo Pozzoli

Deze naam zou een belletje moeten doen rinkelen. Riccardo is de zakenpartner en ex-vriend van Chiara Ferragni, de blogster achter The Blonde Salad. Het tweetal besloot na zes jaar de relatie stop te zetten. Chiara maakte de breuk bekend op haar Instagram, wat een storm aan reacties veroorzaakte. Riccardo is nog steeds de rechterhand van Chiara.

Volg Riccardo op zijn Instagramaccount.

10/

Schermafbeelding 2015-08-14 om 14.11.49

10. Pieter Peulen

Pieter heeft samen met Joeri Evers de blog Hardwearing, die je kan vergelijken met Love-Aesthetics. De twee Belgen zijn nog niet zo lang bezig, een jaar geleden richtten ze hun website op. Ze dragen kwalitatieve producten met een tijdloos design hoog in het vaandel. Op Hardwearing bloggen ze over hun minimalistische outfits, interieur en interviewen ze creatieve mensen. Een buitenbeentje in het Belgische bloggerlandschap!

Volg Pieter op zijn Instagramaccount.

(Stagiaire Eveline Briand)