Jarige Kylie Jenner in 18 controversiële foto’s

Geüpdatet op 24 januari 2019 door ELLE België
Jarige Kylie Jenner in 18 controversiële foto’s

Kylie

De jongste telg van de Kardashians viert haar achttiende verjaardag, maar haar puberjaren zijn allesbehalve onbesproken geweest. We verzamelden de meest spraakmakende foto's!

1/

Schermafbeelding 2015-08-10 om 14.52.58kopie

1. Cornrows

Relletje bij deze foto. De aanleiding? Ze droeg cornrows, bruine vlechtjes, in het haar. Verschillende fans reageerden onthutst, ze vonden het ongepast dat de blanke Kylie zich een Afro-Amerikaanse vrouwen zou aanmeten. De Amerikaanse actrice Amandla Stenberg, bekend van haar rol in The Hunger Games, sloot zich aan bij die mening. Ze is het beu dat donkere lichaamskenmerken wél sociaal aanvaard zijn, maar zwarte vrouwen niet. Familievriend Justin Bieber sprong in de bres voor Kylie Jenner: "Zeggen dat ze racistisch is omdat ze haar haar gevlochten heeft, is belachelijk."

2/

Schermafbeelding 2015-08-11 om 10.51.23

2. Lip fillers

Na ontelbare speculaties gaf Kylie het dan toch toe: haar lippen zijn tijdelijk opgevuld. Eerder loog ze de media en de wereld voor dat ze haar vollere lippen aan een goed lippotlood te danken had. In een aflevering van Keeping up with the Kardashians zei ze over de kwestie: "Het was een onzekerheid van mij. Ik wil het toegeven, maar mensen veroordelen me altijd zo snel, dus ik heb misschien wat om de waarheid heen gedraaid, maar ik heb niet gelogen."

3/

Schermafbeelding 2015-08-10 om 14.57.13

3. Black face

Het halfzusje van Kim Kardashian haalde heel wat woede op de hals na een fotoshoot waar ze een donkere huidskleur had. Veel fans vonden het racistisch om dezelfde redenen als het cornrow incident. Kylie noemde de teint een gevolg van blacklight en neon-verlichting.

4/

Schermafbeelding 2015-08-11 om 10.52.41

4. Tyga

De relatie van Kylie zorgde ook voor ophef. De vriend van de realityster, de Amerikaanse rapper Tyga, is met zijn 25 lentes een pak ouder dan Kylie. Bovendien zou hij zijn ex en kind van twee jaar verlaten hebben voor de jongste Jenner telg. Maandenlang werd er gespeculeerd over hun relatie, tegenwoordig komen ze toch als koppel naar buiten.

5/

canevas_4photos3

5. Opvallende kapsels

Dat Kylie graag experimenteert met haar uiterlijk, is duidelijk te zien aan haar kleurrijke kapsels. Ze ging van haar natuurlijke donkerbruine haarkleur naar blauw, groen, lichtroze, grijs en blond. Ook haar haarlengte paste ze meerdere keren aan: kort, lang, een undercut of extensions: Kylie heeft het allemaal gehad.

6/

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

6. Rich Sex

Kylie zorgde voor veel commotie nadat ze een filmpje de titel 'Rich Sex'  gaf. Haar vele volgers konden het alvast niet appreciëren: "Zielig en eenzaam meisje", klonk het.

7/

Schermafbeelding 2015-08-10 om 15.27.39

7. T-shirt met het opschrift 'Eat Me Out'

Deze keer zorgde een T-shirt voor controverse, door de pittige tekst 'Eat Me Out'. Velen vinden het niet kunnen dat een minderjarige zo uitdagend voor de dag komt.

8/

Schermafbeelding 2015-08-10 om 14.54.05

8. Butt cream

Kylie promoot op haar sociale media een butt cream, die zorgt voor haar rondere vormen. "Ik vind het leuk om mijn beautygeheimen met jullie te delen en dit is mijn favoriet!".

9/

Schermafbeelding 2015-08-10 om 15.38.58

9. Roze nagels voor haar hondje

Dierenrechtenorganisatie PETA was razend na deze foto. De puppy van Kylie, Bambi, is te zien met gelakte nagels. Dat alle leden van de beroemde TV-familie al graag eens in een pot make-up duiken, tot daar, maar van dieren moet je afblijven.

10/

blog120514-kylie1.ashx

10. Bed selfie met Jayden Smith

De toen 16-jarige Jenner stond op de foto met de zoon van Will Smith, Jayden, liggend op bed. Geruchten deden de ronde dat de twee een relatie zouden hebben, maar dat werd nooit bevestigd. Een bevriende bron van het tweetal zei: "Ze vinden het leuk om foto's te nemen en creatief te zijn. Ze zijn zoals broer en zus, er is niets seksueels aan de foto."

11/

https://www.youtube.com/watch?v=gtuupmfVih8

11. 'High as fuck' of 'Good as fuck'?

Een oplettende fan zette een Snapchat van Kylie online waarin ze 'High as fuck' leek te zeggen, net voor ze in een biscuit beet. Kylie liet weten dat ze 'Good as fuck' zei over het koekje.

12/

Kylie-Jenner

12. Tepelpiercing

Heeft Kylie een tepelpiercing of niet? Fans meenden van wel bij het zien van deze foto, opnieuw een brug te ver voor een minderjarige.

13/

canevas_4photos7

13. Uitdagende outfits

Hoewel ze de jongste is van de Kardashians/Jenners, moet Kylie niet onderdoen voor de sexy outfits van haar zussen. Velen vinden de kleding provocerend en te verleidelijk voor haar leeftijd.

14/

Schermafbeelding 2015-08-10 om 21.09.10

14. Eigen huis

Voor 2,7 miljoen dollar kocht Kylie op haar zeventiende haar eerste huis in The Oaks, Calabasas, vlakbij Kourtney en Khloé. Het stekje telt maar liefst vijf slaapkamers, een zwembad en een theater.

15/

kyliejenner1

15. Drie uur les per dag

Naar verluidt is Kylie gestopt met school om zich te focussen op haar carrière. Ze zei daarover dat ze thuis les kreeg, zo'n drie uur per dag, zodat ze aan haar projecten kan blijven werken. Ondertussen studeerde ze af en vierde ze dat met een heuse graduation party.

16/

16. Druggebruik op graduation party

Khloé Kardashian kwam voor haar jongere zus op na roddels over de aanwezigheid van cocaïne op het epische afstudeerfeestje.  Op het filmpje wrijft de man in het blauwe shirt iets over zijn mond, wat zou wijzen op drugs."We zijn niet zo wild als iedereen denkt. Drugs zijn niet ons ding", zei Khloé daarover.

17/

Schermafbeelding 2015-08-10 om 22.28.33

17. Borstvergroting?

Nadat ze eerder toegaf  lipfillers te gebruiken, hadden de media hun bedenkingen toen Kylie met een opmerkelijk groter decolleté op de rode loper verscheen. Ze ontkent met klem dat ze borstimplantaten heeft, maar dankt haar vollere borsten naar eigen zeggen aan een goede bh en tape.

18/

enhanced-20649-1404121101-2

18. Photoshop

Ophef over deze foto: volgens trouwe Kylie volgers duidelijk bewerkt met Photoshop. De realityster claimt echter nooit Photoshop te gebruiken, maar dat het vervormde door een applicatie kwam.

(Stagiaire Eveline Briand)