De ultieme romantische date?

Gepubliceerd op 4 augustus 2015 door Christin Ho
De ultieme romantische date?running into the water

Samen met je date een zonsondergang bewonderen of een lange wandeling maken op het strand, Belgen trekken het liefst voor een dagje naar zee voor een tête-à-tête.

Uit een enquête van social discovery site Twoo.com is gebleken dat Belgen er graag op uit trekken voor een date, het liefst naar het strand. En preuts zijn ze daarbij allerminst, want ruim de helft van hen staat open voor een potje seks na die eerste ontmoeting.

Bijna 6 op 10 Belgen (58,6%) neemt hun date mee naar het strand. Op restaurant of café gaan is minder populair. Slechts één op drie (30,3%) reserveert een tafeltje voor een afspraak. Met z’n tweetjes iets gaan drinken vindt amper één op tien (11,1%) een leuk idee. Het is opvallend dat net Belgen van alle ondervraagde Europeanen het liefst daten op het strand. Britten (36,8%) en Fransen (35,7%) zijn het minst happig op een beach date.

Sex on the beach
Wie trouwens dacht dat Belgen preutse daters zijn, heeft het goed mis. Zowat de helft van de Belgen is niet vies van seks na een eerste afspraakje, vooral mannen (61.7%) staan open voor een happy end. En als het klikt, dan zou een overweldigende 9 op 10 Belgen kussen tijdens de eerste date.

Uit de enquête is  ook gebleken dat 76,1% Belgen een goede babbel tijdens hun date belangrijker vindt dan fysieke aantrekkingskracht. En blijkbaar houden de Belgen wel van een vleugje mysterie, want slechts 3 op 10 onder hen verricht vóór hun eerste afspraakje al wat speurwerk naar hun date via Google.