How to: met deze 8 tips laat je je nagels sneller groeien

Geüpdatet op 28 mei 2019 door ELLE België
How to: met deze 8 tips laat je je nagels sneller groeien

Je nagels laten groeien lijkt wel een eeuwigheid te duren. Frusterend! Met onze acht tips gaat het sneller.

Mispak je niet: je nagels groeien wel degelijk je hele leven lang, maar de snelheid daarvan verschilt afhankelijk van hun gezondheid en hoe je er zorg voor draagt. Gemiddeld kan je op drie à vier millimeter per maand rekenen. Ze degelijk beschermen en beschadiging vermijden is al een goed begin. Hier onze acht onmisbare tips:

1/

Hydrateer je nagels

nagels groeien hydratatie

Hydratatie is onmisbaar voor gezonde nagels. Een hydraterende balsem of olie (zoals bijvoorbeeld argan- of castorolie) voedt en versterkt ze, maar verbetert ook je bloedsomloop. Dat laatste zorgt voor extra snelle groei.

  • Voedende nagelcrème met abrikoos, Dior, € 24,50.
  • Nagelriemolie, Only You, €5,95.
  • Many many mani handcrème, Essie, €7,70.

2/

Probeer natuurlijke keukenreceptjes

nagels middeltjes citroen

Op het internet vind je een enorm aantal receptjes om je nagelgroei te boosten: aan jou om te testen welke het beste werken. Deze natuurlijke behandelingen herhaal je dagelijks gedurende één tot twee weken:

  • Meng enkele druppels arganolie met enkele druppels castorolie en voeg een beetje citroensap toe. Laat je nagels er gedurende 5 minuten in weken.
  • Warm vier soeplepels olijfolie op tot ze lauw zijn (niet heet!) en voeg een vijftal druppels lavendelolie toe. Laat je nagels er gedurende 10 minuten in weken.

3/

Doe een aangepaste verzorgingskuur 

soins

Verschillende cosmeticamerken, gespecialiseerd in nagelverzorging, bieden basecoats aan die de nagelgroei stimuleren. De kuren duren gemiddeld drie weken en de resultaten zijn indrukwekkend. Onze favorieten.

  • Nagelverharder Extra sterk van Hérôme, €14,55
  • Nail Beautifyer, Only You, €5,95.

4/

Bescherm de nagels als je met je handen werkt

handschoenen nagels beschermen

 

Draag handschoenen als je schoonmaakproducten gebruikt, want de chemische ingrediënten ervan kunnen heel slecht zijn voor je nagels. Vergeet ze nadien niet te hydrateren, zodat ze niet broos worden of afbreken.

5/

Verzorg je nagelriemen

nagels groeien nagelriemen

Je nagelriemen naar achter duwen verlengt je nagels optisch, maar pas op, ze dienen ook om je nagels te beschermen en mooi recht te laten groeien, dus ga voorzichtig te werk. Knip ze NIET, maar gebruik een speciaal daarvoor gemaakte cuticle pusher in staal of hout.

6/
Behandel je nagelriemen met geperste look

look betere nagels sneller groeien

Pers een teentje look en breng het sap elke avond op je nagelriemen aan gedurende een week. Dit trucje is extreem efficiënt, maar je moet wel tegen de geur kunnen.

7/

Eet gezond

gezond eten nagels groeien

Hoe belangrijk goede verzorging ook is, mooie nagels beginnen bij gezonde voeding. Voor langere nagels eet je best veel vezels, proteïnen, goede vetten en groene groenten.

8/

Probeer een voedingssupplement

nagels vitamine verzorging

 

Een product om van de keuken naar onze beautycase te verplaatsten: biergist bevat niet minder dan 17 vitamines, 16 aminozuren en 14 mineralen. Voor versterkte en gezonde nagels neem je gedurende twee maanden één pilletje per dag.