How to: je nagels sneller laten groeien

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
How to: je nagels sneller laten groeien

beyonce-countdown-11-1

Je nagels laten groeien lijkt wel een eeuwigheid te duren. Frusterend! Met onze acht tips gaat het sneller.

Mispak je niet: je nagels groeien wel degelijk heel je leven lang, maar de snelheid daarvan verschilt afhankelijk van hun gezondheid en hoe je er zorg voor draagt -gemiddeld kan je op drie à vier millimeter per maand rekenen. Ze degelijk beschermen en beschadiging vermijden is al een goed begin.

Dit zijn onze acht tips:

 

1/

1. Hydrateer je nagels

hydratation

Hydratatie is onmisbaar voor gezonde nagels. Een hydraterende balm of olie (zoals bijvoorbeeld argan- of castorolie) voedt en versterkt ze, maar verbetert ook je bloedsomloop -dat laatste zorgt voor extra snelle groei!

2/

2. Probeer natuurlijke keukenreceptjes

remede-grand-mere

Op het internet vind je een enorm aantal receptjes om je nagelgroei te boosten: aan jou om te testen welke het beste werken. Deze natuurlijke behandelingen herhaal je dagelijks gedurende een week of twee:

– Meng enkele druppels arganolie met enkele druppels castorolie en voeg een beetje citroensap toe. Laat je nagels er gedurende 5 minuten in weken.

– Warm vier soeplepels olijfolie op tot ze lauw zijn (niet heet!) en voeg een vijftal druppels lavendelolie toe. Laat je nagels er gedurende 10 minuten in weken.

3/

3. Doe een aangepaste verzorgingskuur 

soins

Verschillende cosmeticamerken, gespecialiseerd in nagelverzorging, bieden basecoats aan die de nagelgroei stimuleren. De kuren duren gemiddeld drie weken en de resultaten zijn indrukwekkend. Onze favorieten.

– Grow Stronger d’Essie, 12,99€ bij Di en Kruitvat
– Nail Refix van Faby, 17,00€
– "Zachte nagels worden weer sterk" set van Hérôme, €21,50

4/

4. Bescherm je nagels als je met je handen aan het werk bent

gants

Draag handschoenen als je schoonmaakproducten gebruikt, want de chemische ingrediënten ervan kunnen heel slecht zijn voor je nagels. Vergeet ze nadien niet te hydrateren, zodat ze niet breekbaar worden.

5/

5. Verzorg je nagelriemen

cuticules

Je nagelriemen naar achter duwen verlengt je nagels optisch, maar pas op, ze dienen ook om je nagels te beschermen en mooi recht te laten groeien, dus ga voorzichtig te werk. Knip ze NIET, maar gebruik een speciaal daarvoor gemaakte cuticle pusher in staal of hout.

6/

6. Behandel je nagelriemen met geperste look

ail

Pers een teentje look en breng het sap elke avond op je nagelriemen aan gedurende een week. Dit trucje is extreem efficiënt, maar je moet wel tegen de geur kunnen.

7/

7. Eet gezond

bien-manger

Hoe belangrijk goede verzorging ook is, mooie nagels beginnen bij gezonde voeding. Voor langere nagels eet je best veel vezels, proteïne, goede vetten en groene groenten.

8/

8. Neem een voedingssupplement

levure-biere

Een product om van de keuken naar onze beautycase te verplaatsten: biergist bevat niet minder dan 17 vitamines, 16 aminozuren en 14 mineralen. Voor versterkte en gezonde nagels neem je gedurende twee maanden één pilletje per dag.

Te koop bij sebio, €10,85
(Stagiaire Astrid Van Wambeke via Elle Belgique)