Getest: een innerlijke beauty boost dankzij supplementen op basis van je DNA

Gepubliceerd op 9 september 2021 door Lore Ginneberge
Getest: een innerlijke beauty boost dankzij supplementen op basis van je DNA Insentials

Afslanken, meer energie, sterkere nagels, een frisser gelaat... er zijn tal van pilletjes en drankjes die het beloven. Maar moest het zo simpel zijn, zagen we er dan niet allemaal uit als Angelina Jolie? De sleutel tot succes is volgens voedingsdeskundige en biomedicus Amandine De Paepe een persoonlijk supplementenplan op basis van je DNA. Misschien niet om Jolie te worden, maar wel de beste versie van jezelf.

De no-nonsense supplementen van Insentials

Een ongebalanceerd hormoonstelsel, vermoeidheid, gewichtsschommelingen, een doffe huid. Klinkt herkenbaar? Niet gek, want volgens het Belgische supplementenmerk Insentials hebben zowat alle vrouwen een tekort aan bepaalde nutriënten als vitamine D, foliumzuur en ijzer. Om het leven gemakkelijker te maken, ontwikkelde oprichtster Amandine De Paepe dus haar eigen voedingssupplementen, die volledig in België ontwikkeld worden en een record aantal vitamines en mineralen bevatten.

supplemnten haar
Insentials

Om te weten welke supplementen bij jou passen, zijn er verschillende opties. Er is het allround Insentials supplement die de meest voorkomende tekorten bij vrouwen aanpakt, maar om het persoonlijker te maken, vul je online een vragenlijst in. Zoek je naar een manier om je totale levensstijl aan te pakken, dan is er Nutrimedicine Clinic, het medische voedingsadviescentrum van Amandine De Paepe. Dit aanvullende platform helpt je om niet alleen de juiste supplementen te nemen, maar ook je voeding, beweging en verzorging aan te passen. Hoe dat allemaal berekend wordt? Op basis van je DNA!

Getest: een supplementenkuur op basis van je DNA

Meten is weten, dus ook bij het nemen van supplementen. Een speekseltest die ik thuis uitvoert vertelt me binnen enkele weken alles over mijn DNA: van welke voedingsgroepen ik minder goed verteer (koolhydraten, helaas) en of mijn huid al dan niet snel veroudert (alweer pech), tot de beste training voor mijn lichaam (cardio). Wil dit zeggen dat deze resultaten onveranderlijk zijn? Integendeel. In mijn persoonlijke rapport vind ik terug hoeveel percent afhangt van mijn levensstijl versus DNA. Zo kan ik bijvoorbeeld van nature snel aankomen, maar toch slank blijven dankzij de juiste voeding, beweging én supplementen. Gelukkig hoef ik dit alles niet alleen uit te dokteren, maar overloopt Amandine De Paepe tijdens een consulatie de belangrijkste waarnemingen. Samen bekijken we wat mijn huid, lichaam en gemoed op dit moment nodig hebben.

voedingssupplementen beauty
Insentials

Het verdict? Een beauty supplement 's ochtends met onder meer collageen, hyaluronzuur en zinc, net als Insentials' algemene cocktail van vitamines en Omega 3. Bij het avondeten neem ik een detoxpilletje om mijn lever te zuiveren en enzymen die helpen bij het verteren. De inzichten in mijn genetische opbouw maakt het daarnaast makkelijker om de juiste keuzes te maken. Voortaan bewaar ik koolhydraatrijke maaltijden voor 's middags en beperk ik mijn suikeropname. Ook periodiek vasten wordt aangeraden, een dieet dat me steeds beter begint te liggen.

supplementen nagels haar
Bye bye broze nagels! Het resultaat na een kuur van 30 dagen.

En dan de resultaten: van een opgeblazen buik heb ik minder last dan voorheen, maar ik merk vooral hoe sterk en mooi mijn nagels zijn. Ook mijn haar ziet er glanzender en sterker uit dan ooit, en dat zonder te wisselen van shampoo. Na het veelvuldig testen van detoxrituelen, drankjes en pilletjes, kan ik eindelijk zeggen een merk en aanpak te hebben gevonden die werkt voor mij.