7 x mooiste poshtels in Europa

Gepubliceerd op 30 juli 2015 door Christin Ho
7 x mooiste poshtels in Europa

hostel10

Ik ga op reis en ik neem mee... een fototoestel om deze unieke poshtels vast te leggen. Een vuile badkamer delen met vreemden en oncomfortabele matrassen behoren tot de verleden tijd, deze leuke hostels zijn op en top hygiënisch en bekoren ons designhartje. Luxueus overnachten voor een prikje, check deze adressen in Europa!

1/

1. Plus Berlin

hostel4

Berlijn is tegenwoordig dé hotspot in Europa. Op bijna elke hoek van de straat is er een koffiebar te vinden, underground feestjes in indrukwekkende oude fabriekspanden worden in grote getale georganiseerd en gezonde restaurantformules bekoren elke toerist. Hostel Plus Berlin is een streling voor het oog. Het hostel ligt op slechts 100 meter van de S-bahn metrostation en 200 meter van Watergate club, een van de bekendste technoketens van Berlijn. Uitrusten kan je in het indoor zwembad en sauna, voor slechts 7 euro kan je mee aanschuiven aan de ontbijttafel en 's avonds kan je terecht in het restaurant voor een diner met een cocktailtje dabei.

2/

2. U Hostels Madrid

hostel10

Een voormalig negentiende-eeuws paleis in Madrid werd omgebouwd tot het moderne U Hostels, dat gelegen is in Chamberí, een van de mooiste districten van de Spaanse hoofdstad. Elke kamer in het hostel heeft een uniek interieur met airconditioning en lockers. Kook- en flamencolessen worden aangeboden voor degenen die zich willen onderdompelen in de Spaanse cultuur. Voor wie het rustiger wil aandoen: op het dakterras kan je een siësta houden of bijpraten met andere toeristen.

3/

3. KingKong hostel Rotterdam

hostel15

Van een tattoo shop, een illegale casino tot een bekend bordeel, het pand van het KingKong hostel kent een lange geschiedenis. Slechts een jaar geleden werd het hostel geopend en won het onmiddellijk de prijs voor beste hostel 2014-2015 van reisgids Lonely Planet. Oprichter Ron Sterk is ook de man achter twee succesvolle bars in Rotterdam, NRC en de Witte Aap.

4/

4. Sophie's Hostel Praag

hostel20

Ook Sophie's Hostel toont aan dat een hostel niet moet onderdoen voor een hotel. Het is één van de allereerste design hostels ooit. Centraal gelegen in de Nieuwe Stad, het centrum van Praag en het light slechts op 15 minuten wandelafstand van het beroemde Wenceslausplein.

5/

5. Generator Hostel London 

hostel25

Generator Hostel is de urban chic hotspot in Londen om een nachtje door te brengen. Londense kitsch met een vleugje klassiek minimalisme, we zouden er elke dag een tea time kunnen houden.

6/

6. Living Lounge Hostel Lissabon 

hostel31

Portugal staat in de top tien van landen met de beste hostels. Living Lounge brengt een ode aan lokaal talent. Elke kamer is ingericht door jonge Portugese kunstenaars. Chillen doen wij op het dakterras met kunstgras. Nep, maar oh zo mooi!

7/

7. Golly & Bossy  in Split

hostel35

Wit en geel domineren het interieur, een verrassende pizzeria in het hostel en de coolste party's van MTV worden georganiseerd in Golly & Bossy in het Kroatische Split!