3 redenen waarom hij jou niet begrijpt

Gepubliceerd op 2 oktober 2013 door Christin Ho
3 redenen waarom hij jou niet begrijpt

[caption id="attachment_8858" align="aligncenter" width="497"]mannen Foto: Blue Valentine (2010)[/caption]

Op Elle.be ontcijferden we al welke betekenissen schuilen achter typische mannelijke uitspraken. Vervolgens vroegen wij ons af waarom mannen het niet eenvoudig vinden om met een vrouw samen te wonen. En met zeer veel moeite kwamen we op de volgende redenen:

1 Hij kleedt zich aan in 1-2-3, jij doet er 1 à 2 à 3 uren over
Een man heeft niet meer dan drie truien, drie broeken en drie paar schoenen nodig om zijn kleerkast te vullen. Jij daarentegen wil als een hippe griet door het leven gaan. Het zou handig zijn als we elke morgen direct zouden weten welke jurk we van de kleerhanger willen halen. Maar hoewel we niet altijd doordacht shoppen, denken we wel altijd goed na over wat we gaan aantrekken en daar hebben mannen het moeilijk mee. Moet je snel beslissen? Twijfel je tussen het zwarte jurkje en de atypische vintagejurk met print? Jouw partner kiest sowieso voor het meest klassieke kledingstuk, dus jij gaat voor de jurk van je mama uit de jaren ’50 om op te vallen.

2 Hij: GTA-freak 24/7, jij: serieverslaafde
Oké wij geven toe dat we in onze prille tienerjaren verslaafd waren aan 'The Sims: Het rijke leven' en spelen op de Game Boy totdat we de wondere wereld van de Amerikaanse series leerden kennen: Chuck Bass, Mr. Big en Eric Northman. Niet alleen ons Engels verbeterde, maar we leerden ook de nieuwste modetrends kennen en we vonden een best friend in Blair, Carrie en Sookie. Hij daarentegen had eerder oog voor de vulgaire grappen van Eric Cartman van South Park en sinds kort is hij verslaafd aan 'GTA5'. Het enige dat wij daarover weten is dat hij zonder veel moeite een stripclub kan bezoeken tijdens het spel. Zolang hij dit alleen doet in de virtuele wereld hebben we er geen problemen mee.

3 Hij geeft niet om zijn uiterlijk terwijl jij je al zorgen maakt om een puistje op je gezicht
Jij: “Zie ik er dik uit in deze broek?”  Hij: “Neen.”
Jij: “Valt die puist op?” Hij: “Welke puist?”
Jij: “Lijken mijn borsten groter of kleiner in dit topje?” Hij: “Ik zie geen verschil.”

M.a.w. Hoewel hij horendol wordt van al jouw vragen, is hij wel degene die jou kan kalmeren.