How to: openingszinnen om online een date te scoren

Gepubliceerd op 16 juli 2015 door Britt Valkenborghs
How to: openingszinnen om online een date te scoren

[caption id="attachment_88557" align="aligncenter" width="600"]date New Girl[/caption]

Online dating is hot! Daarom onderzocht social discovery site Twoo.com hoe je het perfecte online gesprek op gang trekt. Met welke openingszin scoor je sowieso een first date? Uit de vele antwoorden werden er twee top 3's gemaakt,  één voor vrouwen en één voor mannen.

Dames, keep it simple. 
Mannen houden doorgaans van rechttoe rechtaan, dus zoek het niet te ver. Dat blijkt trouwens al meteen uit de populairste openingszin in de top 3 voor dames. Meer dan een “Hoi, hoe gaat het?” is vaak niet nodig om zijn interesse te wekken. Maar ook de derde meest efficiënte openingszin “Hoi, je ziet er leuk uit. Wat zoek jij op Twoo?” toont aan dat eenvoud key is.

Stel vragen. Zoals de nummer 2 van de best scorende openers: “Mijn batterij staat op 7%. Ik koos ervoor om jou een bericht te sturen. Was dat een verstandige keuze?” Het geheim? Maak er geen simpele ja-nee vraag van.

Ga tot slot ook op zoek naar gemeenschappelijke interesses. Neem het profiel van je crush zorgvuldig onder de loep en check of jullie hobby’s delen. Mannen en hun passie, dat is altijd raak!

Heren, opgelet! Humor werkt, maar spelfouten niet! 
En... ook bij de vrouw gaat de liefde door de maag. De nummer 1 pickup line is blijkbaar; “Ik ben een goede kok. Wat eet je graag?”. Ook humor scoort en helpt je als man op te vallen tussen de hordes concurrenten. Het bewijs? De op een na meest efficiënte gespreksopener: “Wacht je op mijn foute openingszin of slaan we dat maar gewoon over?”. En ook nummer 3 verovert harten met de glimlach: “Waarom krijgen goeie mensen niet altijd wat ze verdienen? Waarom zijn wij bijvoorbeeld nog nooit op date geweest?”

Nog enkele tips? Geef een compliment. Werkt altijd, maar enkel en alleen als ze écht gemeend zijn. En let op je taal. Geen grotere afknapper voor veel vrouwen dan een berichtje vol spel- of grammaticafouten. Gebruik trouwens ook niet te veel afkortingen. Daarmee geef je de indruk dat je haar tussen de soep en de patatten probeert te verleiden.

date