5 onmisbare make-uptips voor brildragers

Geüpdatet op 8 oktober 2018 door Laura Stynen en Laure Vandendaele
5 onmisbare make-uptips voor brildragers

Pas jij je make-up aan als je een bril op hebt? En hoe doe je dat dan precies? De beautyvloggers, onze privé make-upartiesten op het internet, staan ons zoals altijd bij met heel wat goede raad.

Wie regelmatig met een bril op de neus de deur uit gaat, kent het dilemma vast: moet je nu net meer of minder make-up op? Verdwijnen je kijkers in het niets als je een smokey eye met een smokey montuur combineert? En wat doe je in hemelsnaam met je wenkbrauwen? Nadat You Tube-fenomeen Michelle Phan jaren geleden als een van de eerste beautyvlogsters een handige 'How To' video rond dit thema op het net zwierde, volgden heel wat brildragende make-upartiesten haar voorbeeld. Ook de video waarin Phan uitlegt welke montuur bij welke gezichtsvorm past, groeide snel uit tot een van de meest bekeken filmpjes uit haar rijke oeuvre. Meer recent maakte ook die andere make-upartiest en You Tube-superster, Lisa Eldridge, een uitgebreide video vol make-uptips voor brildragende vrouwen.

Wij hebben enkele tips  én tutorials voor je op een rijtje gezet.

1. Montuur op maat

make-up, bril, beauty, tips, odette lunettes

Zorg ervoor dat je bril vast genoeg op je hoofd staat. Wanneer deze heen en weer schuift over je neus, loop je het risico dat je bril je make-up gewoon weer van je gezicht veegt. Regelmatig de schroefjes (laten) bijstellen is dus de boodschap.

1/

2. Slimme producten

make-up, bril, beauty, tips, ace & tate

Kies de juiste producten, die maken echt het verschil.Gebruik matte, olie-absorberende producten wanneer je een vette huid hebt. Deze voorkomen dat je bril van je neus glijdt en je make-up meeneemt. Een bril kan ook extra schaduw in je gezicht veroorzaken waardoor je er ouder uitziet. Om je gezicht extra op te lichten, kan je licht reflecterende producten zoals een highlighter of een lichte concealer onder je ogen gebruiken.

2/

3. Fixeren

make-up, bril, beauty, tips, ace & tate

Om vervelende rode afdrukken te voorkomen op je neus en wangen, is het aangewezen je concealer en foundation te fixeren. Dit doe je door een primer als basis aan te brengen onder je foundation of door achteraf te fixeren met een poeder of spray. Focus daarbij vooral op je neus en de zone boven je wangen waar je montuur op rust. Maak niet de fout om meer product te gebruiken. Daardoor wordt het geheel zwaarder en ga je net wél afdrukken zien. De truc is om een dunne laag aan te brengen en deze goed te laten zitten.

3/

4. Wapperende wimpers

make-up, bril, beauty, tips, ace & tate

Als je lange wimpers hebt, kan je deze best krullen. Daardoor zullen ze minder snel tegen je glazen aankomen. Mascara kan, maar kies bij voorkeur voor een waterproof exemplaar. Deze zal minder snel afgeven én houdt je wimpers beter omhoog!

4/

5. Kleuren en lijnen

Stel je make-uplook af op de stijl en montuur van je bril. Verspil geen tijd aan het blenden van vier oogschaduwkleuren in een ingewikkelde look. De kans dat dit kunstwerk verdwijnt achter je bril is namelijk groot. Een eyelinerlook komt achter brilglazen echter wél tot zijn recht. Ook de kleur van je lippenstift kan je leuk afstemmen op je montuur.

5/

LISA ELDRIDGE: MAKE-UP FOR GLASSES

6/

MICHELLE PHAN: THE BEST GLASSES FOR YOUR FACE SHAPE

7/

POPPY RAWSON: MAKE-UP TUTORIAL FOR GLASSES

8/

RUBY GOLANI: MAKE-UP FOR GLASSES

Beautylovers met een slecht zicht weten vast ook hoe vervelend het is wanneer je pas gepoetste bril onder de foundation of highlighter hangt. Blogster Ruby Golani vertelt hoe je dergelijke ongemakjes voorkomt.

LEES OOK: 6 beautyvloggers die je moet volgen.