Orgasmes in je slaap: feit of fabel?

Geüpdatet op 30 juni 2015 door ELLE België
Orgasmes in je slaap: feit of fabel?

dromen

"Ben ik net klaargekomen in mijn slaap?" Dat is de vraag die vele vrouwen bezighoudt, bij gebrek aan fysiek bewijs. Je erotische wake-up call bestaat wel degelijk: wetenschappers hebben aangetoond dat de vrouwelijke natte droom een feit is! 

Volgens psychiater en seksuologe Madeleine Castellanos komt dit soort orgasme voor in je REM-slaap. Hoewel je lichaam zich in een verlamde toestand bevindt, zijn je hersens nog steeds actief en kunnen ze een orgasmesignalen opvangen. Wetenschappers kwamen tot de conclusie dat wanneer een vrouw een orgasme in haar slaap beleeft, ze ongeveer 12 tot 22 keer per minuut ademt en haar hartritme zo'n 50 à 100 slagen per mintuut telt. Bijkomend werd ook een verhoogde toestroom van bloed naar de vagina geregistreerd.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe kan je eigenlijk klaarkomen zónder aanraking? Het antwoord is simpel: de orgasmebeleving van de vrouw is zeer intern, en vereist een goede body-mind connectie. In je slaap vallen al je zorgen, ongemakkelijkheden en angsten weg zodat je je enkel op je orgasme kan focussen tijdens een erotische droom. Door die verhoogde toestroom van bloed naar de vagina tijdens de opwinding, denkt ons brein dat we moeten klaarkomen. In werkelijkheid heeft een vrouw vaak vele psychologische hindernissen die haar beletten om klaar te komen. Castellanos, auteur van het boek 'Wanting to want: what kills your sex life', stelt dat het voor sommige vrouwen zelfs makkelijker is om klaar te komen in hun slaap.

Moraal van het verhaal? Eén: koester die erotische droom! Twéé: die geweldige "Oh's" en '"Ah's" komen niet vanzelf. Laat je dus volledig gaan en focus enkel op het genot!

(Stagiaire Mandy Kourkouliotis)