5 tips om te vieren dat je terug single bent

Gepubliceerd op 30 september 2013 door Christin Ho
5 tips om te vieren dat je terug single bent

[caption id="attachment_8565" align="aligncenter" width="492"]scheidingsfeestje Foto: Free People[/caption]

Jack White en Karen Elson kondigden twee jaar geleden hun scheiding aan op een bizarre manier. Op een familiebijeenkomst vierden ze dat ze eindelijk van elkaar verlost waren. Sindsdien zijn scheidingsfeestjes een opkomend fenomeen. In Amerika kan je zelfs een planner inhuren om de perfecte taart en drankjes uit te zoeken voor jou en je genodigden. Wij geven alvast vijf tips als je het nodig acht om te vieren dat je terug vrijgezel bent!

1 Just the two of us. Staat je ex als enige persoon op de lijst met genodigden? Dan ben je fout bezig. Vermijd toestanden à la Astrid Bryan: je verlovingsring teruggeven, een glaasje bubbels drinken en een chocoladetaart met daarop ‘Donut, I’ll miss you’ veroberen. Niet alleen vreemd voor de camera, maar ook in het echte leven.

2 Zorgvuldige gastenlijst: Nodig alleen mensen uit die je hebben gesteund gedurende het scheidingsproces. Ook al staat jouw schoonmoeder aan jouw zijde, zijn familie kan je beter niet op de hoogte brengen van je feestje om conflicten te vermijden.

3 Hou het eenvoudig. Hou je feestje in je favoriete restaurant om nog meer stress en vreemde gesprekken over je scheiding in het openbaar te vermijden. Ben je verhuisd? Dan kan je het beschouwen als een housewarming feestje.

4 Doe geen vreemde dingen zoals zijn foto’s en kleren verbranden. Heksenrituelen behoren voor iets tot de 16e eeuwse praktijken.

5 Blijf positief. Je viert tenslotte dat je terug vrijgezel bent.