Zaterdag @ PFW: Haider Ackermann, Véronique Leroy en Acne Studios

Gepubliceerd op 30 september 2013 door Isabelle
Zaterdag @ PFW: Haider Ackermann, Véronique Leroy en Acne Studios

zaterdagDit weekend op de loopplanken van Parijs: Haider Ackermann, Véronique Leroy en Acne Studios

Spelen met laagjes, mannen en vrouwen: Haider Ackermann blijft trouw aan zijn signature stijl – toeval of niet, grote hits op dit moment. Androgyne zwart-wit silhouetten die hier en daar doorbroken werden door metallic eyecatchers. Voor sobere types die op een discrete manier willen schitteren.

Haider1Haider2Haider3
Ook bij Véronique Leroy werd met contrasten gespeeld. Silhouetten, kleuren, lente en zelfs schoenen ontmoetten in de show van onze landgenoot hun tegenpool.  Glossy vinyl en ruwe wol werden tegenover elkaar gezet, evenals lange en korte creaties die braaf om de beurt de catwalk op werden gestuurd. Wij zijn fan van de zachte crème tinten, in contrast met de zwarte looks.

VeroniqueLeroy1VeroniqueLeroy2
Johny Johansson ging dit seizoen de mosterd op zee halen voor Acne Studios: de ontwerper baseerde zich op het Zweedse gedicht Till Havs, wat “op zee” betekent. Het resultaat is een voor het label bijzonder rustige collectie met tal van knipogen naar de maritieme wereld in de vorm van strepen en zeemansjassen. Verder ook opvallend veel workwear: jumpsuits en kostuums voor iedereen! Acne2

Acne1