Achter de sluier: Inge Onsea

Gepubliceerd op 16 juni 2015 door Isabelle
Achter de sluier: Inge Onsea

Inge_Onsea_trouwjurk_by_eva_vlonk (20)

“We hebben héél hard gelachen!” Het lukt Inge Onsea ruim tien jaar na de feiten nog steeds niet zonder schaterlach over haar ultra intieme trouwpartijtje met ultra sexy jurk te praten.

Essentiels leading lady ontvangt ons op een bloedhete vrijdag in haar paradijselijke dressing –denk: spiegels, pluizig tapijt, en tientallen vierkante meters kast, tot in de nok gevuld met bling, torenhoge pumps, hevige tutu’s en bloedmooie jurken. Groot is dan ook de verrassing wanneer we haar opvallend sobere bruidsjurk en lekker old school trouwalbum onder ogen krijgen.

“Ons huwelijk was eigenlijk heel intiem, we hadden geen zin in een grootse ceremonie met feest. Voor mij geen receptie met tientallen tantes en de boekhouder, we gaven elkaar het jawoord in het bijzijn van 25 naaste vrienden en familieleden. Een kleinschalig, maar daarom niet minder memorabel trouwfeest: we hebben echt  heel heel heel hard gelachen! Het liep al fout vanaf het begin: we moesten om 12 uur op het stadhuis van Sint-Gillis in Brussel staan, maar beseften op datzelfde moment dat onze paspoorten nog in Antwerpen lagen… Dan maar een uur te laat trouwen. We zijn enorm hectische mensen, daar maakten we op onze grote dag geen uitzondering op. Iedereen moest constant lachen, behalve een tweetal die het obligate traantje lieten –dat moet toch op een trouw hé… Daarna zijn we met het hele gezelschap gaan lunchen in het Brusselse restaurant Villa Lorraine, om 18u werden we daar buiten gezet en dat was dat!”

Inge_Onsea_trouwjurk_by_eva_vlonk (4)

Hoe verliep de zoektocht naar de jurk?

“Heel vlot en rampzalig tegelijk. Ik ben een impulsieve shopper en had tijdens de solden een witte jurk van Balenciaga meegegraaid. Een paar schoenen en ketting erbij en hop: ik had mijn bruidslook klaarliggen! Van stress geen sprake, behalve één dag voor het huwelijk, toen ik plots in volle paniek besloot iets anders aan te trekken. Ik ben dus naar Ann Demeulemeester gereden en ben er buitengekomen met een metallic rok (precies een maliënkolder), een witte blazer en… witte cowboybotjes! Fouter kon gewoon niet, heel grappig! Gelukkig ben ik een vriendin tegen het lijf gelopen die me volledig in schok mijn originele outfit weer in het hoofd wist te praten… De cowboyoutfit heb ik later wel eens op een verkleedfeestje gedragen, haha!”

Hoe heb je de jurk gestyled?

“Mijn accessoires waren net als de rest van die dag heel simpel: een grote ketting en gouden schoenen –ik weet niet meer van welk merk. Qua kapsel lekker losse haren. Ik droeg ook niets van Essentiel, het merk stond toen nog in haar kinderschoenen en was nog extreem basic.”

Geen prinsessenjurk voor jou dus?

“Neen, ik ben allesbehalve een prinses! Ik ben al zot genoeg in het dagelijkse leven, een hysterische bruidsjurk heb ik niet nodig. Vreemd, want mijn eigen kast puilt uit van de tule en ingewikkelde creaties: misschien een reactie op mijn bruidsjurk? Ooit hernieuwen we onze trouwgeloften, misschien zelfs in het buitenland, en dan sluit ik een lange jurk –mét blote voeten- niet uit. Het moet wel simpel blijven, bijvoorbeeld een bustier met tulen rok, een witte versie van deze jurk:”

Inge_Onsea_trouwjurk_by_eva_vlonk (42)

Zou je vandaag je bruidsjurk opnieuw dragen?

“Dat is niet meer mogelijk! Ik was toen net bevallen van mijn eerste zoontje en had een veel grotere boezem dan nu. Ik zou nooit meer met zo’n decolleté durven uitpakken, soms vraag ik me trouwens af wat me bezielde: alles hing vast aan twee plakkers! Het blijft wel een mooie en modern, want lekker eenvoudige jurk. In principe is hij perfect opnieuw draagbaar, je moet er alleen de juiste borsten voor hebben…”

Wat zou je toekomstige bruiden aanraden?

“Niet stressen! En laat bridezilla toestanden ook maar achterwege, dat is nergens voor nodig. Alles moet natuurlijk gaan en je moet je goed voelen in je jurk –of dat nu een hysterische creatie of net als mij een ‘alle borsten buiten’ stukje stof. Ik voelde mij toen goed in die jurk, dat is het enige wat telt.”

(Beeld: Eva Vlonk)