Brazilian wax: tips en tricks voor de perfecte ontharing down under

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Lore Ginneberge
Brazilian wax: tips en tricks voor de perfecte ontharing down under

De zomer is in aantocht, tijd om extra aandacht te schenken aan je bikinilijn. Waxen is een efficiënte ontharingsmethode, maar niet iedereen voelt zich comfortabel met de benen gespreid op de verzorgtafel. Toch is Brazilian wax de meest effectieve ontharingsmethode. Alle vragen die je nooit durfde stellen en nuttige tips vind je hier.

Verschillende ontharingsmethodes

Ontharen is een noodzakelijk kwaad. De meeste vrouwen maken gebruik van scheermesjes. Die zijn snel, maar het gladde resultaat is vaak van korte duur. Laseren is dan weer een pijnlijke en dure affaire. Tijdens de maanden waarin we meer en meer stukjes ontbloot vel laten zien, is waxen wat ons betreft de gulden middenweg. In weinig meer dan een papieren stringetje op de behandeltafel liggen behoort niet meteen tot onze favoriete activiteiten, maar achteraf is de opluchting steeds groot.

Brazilian wax methode ontharen

Het ontharen van je schaamstreek is een gevoelig - letterlijk - onderwerp. Even voor de duidelijkheid: Brazilian wax betekent dat al je schaamhaar verwijderd wordt, op een dun streepje na. Ja, ook de achterkant wordt volledig kaalgestript. Is dit voor jou teveel van het goede, ga dan voor de bikini wax waarbij enkel de randjes aangepakt worden.

Lees ook: Er bestaat nu een highlighter voor je vagina

Waarom Brazilian wax?

De Brazilian is volgens ons de beste optie wanneer je op vakantie vertrekt. Kwestie van zorgeloos in je bikini te kunnen vertoeven op het strand.

De voordelen

Waxen heeft tal van voordelen. Zo groeien je haartjes minder snel terug en worden ze na verloop van tijd minder stug. Op voorwaarde dat je de wax-sessies volhoudt, natuurlijk (eens om de maand volstaat). Bijkomend voordeel is dat je geen jeuk meer krijgt van korte stoppeltjes én dat ook ingegroeide haren tot het verleden behoren.

waxen ontharen zwembad

 

De nadelen

Het enige nadeel is de pijn. Volgens sommige vrouwen valt dat reuze mee, terwijl anderen behoorlijk afzien op de behandeltafel. Het is zo dat je benen, oksels en bovenlip een stuk minder gevoelig zijn dan je schaamstreek. Je zult het zelf moeten ondervinden, maar we kunnen je alvast verklappen dat er nog nooit doden zijn gevallen van een Brazilian wax.

Welke behandeling kiezen?

Thuis

Je hoeft geen expert te zijn om je bikinilijn thuis te ontharen met warme wax of koude wasstrips. Onze ervaring leert wel dat jezelf ontharen moeilijker is omdat je wéét wanneer je de pijn zal voelen. Vraag desnoods hulp aan manlief of... de poetsvrouw?

thuis waxen

Salon

Voor een full Brazilian ga je best naar een professioneel schoonheidssalon. Zij weten perfect welke temperatuur nodig is, of je haartjes lang genoeg zijn en zorgen er bovenal voor dat alles uiterst hygiënisch verloopt. Bovendien hoort bij een Brazilian wax ook je achterkant volledig haarvrij te zijn, en dat zien we je nog niet meteen zelf doen...

Tips voor, tijdens en na het waxen

Omdat een voorbereid vrouw er twee waard is, klopten we aan bij een Wax Angel van de Nederlandse keten Delete Waxing voor extra tips.

Voor het waxen

  • Zorg dat je haartjes minimaal 5 mm en maximaal 1,5 cm lang zijn
  • Scheer je twee weken niet voor je eerste behandeling
  • Scrub je huid tussen de behandelingen. Hoe dunner de huid, hoe kleiner de kans op ingegroeide haartjes
  • Draag katoenen ondergoed voor en na een Brazilian behandeling

Na het waxen

  • Neem geen heet bad en ga niet meteen zwemmen
  • Draag geen strakke kleding
  • Vermijd de zon en zonnebank tot 24 uur voor en na de behandeling
  • Raak de huid gedurende 24u niet aan, wrijven of scrubben leidt tot mogelijke infecties.
  • Je mag niet waxen indien je volgende medicijnen gebruikt: Retin-A, Renova, Defferin, Isotretitoin en Roaccutane

Lees ook: 3 redenen om te kiezen voor threading