Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 26 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsVeel nieuws onder de zon: een nieuwe pop-up, een nieuwe carrièremove voor J.W. Anderson en een nieuw project voor Blake Lively. Dansfans kunnen zaterdag in Brussel terecht voor een internationale breakdance competitie en Tim Van Steenbergen ontwerpt opnieuw toneelkostuums.

Tim Van Steenbergen is niet aan zijn proefstuk in de toneelwereld toe. Opnieuw heeft hij kostuums ontworpen voor een stuk van Guy Cassiers, met wie hij reeds negen keer samenwerkte. Deze keer wordt Shakespeares Macbeth in een Van Steenbergen kleedje gestoken. Dramatische silhouetten in een zwart/wit kleurenpalet: dat is hoe de ontwerper het klassieke drama anno 2013 ziet. MCBTH gaat vanavond in première, klik hier voor meer info.

Petit Bateau voert een luchtig zeebriesje naar Parijs, waar het van 23 september tot 22 oktober een vrolijke pop-up shop opent. Op het programma staat onder andere de onthulling van de nieuwste collecties van het label en een aantal leuke verrassingen -zoals een tattoo booth waar ankers, walvissen en zeemeerminnen (tijdelijk) hun plekje op je huid veroveren. Het muzieklabel Kitsuné neemt de muziek voor haar rekening: een mengeling van zeegeluiden en elektronische beats. Place to be: Rue Debelleyme 7 in de Parijse Marais buurt.

Zaterdag 28 september zal het dreunen in het Brusselse Kaaitheater, waar de kwalificaties voor de Benelux van het internationale New Yorker Boty -Battle of the Year- zullen plaatsvinden. Dat laatste is ‘s werelds grootste breakdance wedstrijd, waarin verschillende internationale dance crews het tegen elkaar opnemen. Dit jaar vindt de finale in Berlijn plaats, ondertussen kan je in Brussel wel al getuige zijn van de spectaculaire eerste ronde.Klik hier voor meer info.

Blake Lively ziet haar carrière verder dan acteren alleen, binnenkort lanceert de Amerikaanse schone naar eigen zeggen haar eigen bedrijf: “Het zal binnen enkele maande onthuld worden. De hoofdnoot ervan is dat het over verhalen zal gaan en een unieke levensstijl. Er bestaat nog niets in die stijl, je kan het niet echt in een hokje plaatsen,” aldus een mysterieuze Lively aan Vogue UK. We zijn benieuwd.

Carrièremove voor J.W. Anderson. De jonge ontwerper met Ierse roots werd door niemand minder dan LVMH - zomaar even 's werelds grootste modeconcern - gestrikt. Dat leverde de blonde designer meteen een plaatsje aan het creatieve roer van Spaans modehuis Loewe op. Het merk, vooral bekend om zijn lederwaren, is bijzonder blij met de komst van de blonde ontwerper. 'Zijn talent en voeling met het merk zal Loewe naar een nieuw hoofdstuk in hun geschiedenis leiden', klinkt het. En ook de ontwerper is blij met deze nieuwe stap in zijn carrière. 'Ik kijk ernaar uit om voor een van de oudste lederwarenhuizen ter wereld te werken. Ik hou enorm van de combinatie van uitzonderlijk vakmanschap met een zekere puurheid en lichtheid.', aldus Anderson. Allemaal blije mensen dus, daar houden we van. Een van mooie lederen tassen trouwens ook. Uitkijken naar die nieuwe collectie, dus!

(IV) en (LV)