3 onmisbare tools voor je haar

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
3 onmisbare tools voor je haar

hair

 Voor elke look een stylingapparaat! Jezelf behoeden voor een onverwachte bad hairday was nog nooit zo gemakkelijk dankzij deze tools.

1/

De Easy Natural Curler van Philips

Philips-Krultang-BHH777_00_Easy_Natural_Curler

Wat?
Een makkelijk te gebruiken krultang voor natuurlijke, losse krullen. De tulpvorm en de slimme platen houden de haarlok vast tijdens het stylen zodat de krullen met één simpele beweging.

Voor wie?
Een leuke tool voor wie op een eenvoudige manier en snel wat volume in het haar wil brengen. Ook fans van losse, natuurlijke krullen zullen met het ‘tulpje’ gemakkelijk het gewenste kapsel bekomen.

Getest
Iedereen die wel eens met behulp van een stijltang krullen in het haar maakt, weet dat één verkeerde beweging voldoende is om je vingers lelijk te verbranden aan de gloeiend hete platen.
Dankzijde ronde vorm en het feit dat de buitenkant van de tang niet warm wordt, moet je al heel erg je best doen om je vingers met deze curler te verbranden.
Verder is het toestel heel handig en vooral eenvoudig in gebruik. Meer dan een haarlok in de automatische clip te klikken en zachtjes met de ronde tulptang te draaien en naar beneden te glijden is er niet aan om een natuurlijke krul te krijgen. De tang wordt bovendien tot 200 graden warm waardoor ook dikker haar makkelijk in de krul gelegd kan worden.

Voordelen?
•    Eenvoudig in gebruik
•    Geen risico op brandwonden
•    Doet wat het belooft
•    Democratische prijs

Nadelen?
•    Maar één temperatuurstand

Prijs  39,99 euro

2/

Twist Secret van Babyliss

twistsecret

Wat?
Handig hulpmiddel voor prachtige ineengestrengelde lokken, de perfecte basis voor een zomers vlechtjeskapsel. Trendy, bohemien, romantisch chic, beachlokken, deze twister kan het allemaal aan.

Voor wie?
Voor wie graag in een mum van tijd van kapsel verandert en graag experimenteert.

Getest
‘Raakt je haar zo niet in de knoop?’ was de meest gestelde vraag op de redactie toen de Twist Secret (de opvolger van de populaire Curl Secret) voor het eerst werd bovengehaald. Het geluid van de draaibewegingen (dat vaak doet denken aan de boor van een tandarts) klinkt echter veel onheilspellender dan het is en je moet een echte kluns zijn om je haren met de Twist Secret in de knoop te krijgen. Steek twee lokken in elke knijper, klik naar boven om die afzonderlijk te laten draaien, klik daarna naar beneden om de twee lokjes in elkaar te draaien. Eens de vlechtjes klaar zijn kan het echte experimenteren beginnen. Kapselideeën à volonté beschikbaar via de Twist Secret App.

Voordelen?
Festivalproof vlechtjeskapsel in minder dan een handomdraai

Nadelen?
•    Werkt op batterijen

Prijs 39,80 euro

3/

Style & Go ministijltang van Braun

Braun-Style-Go-Styler

Wat?
Stijtang in reisformaat

Voor wie?
Geschikt voor elke vrouw met kort tot half lang,  licht krullend haar en een trip naar het buitenland op de agenda.

Getest
Geen betere manier om deze kleine stijltang uit te testen dan tijdens een verre vakantie met zon en zee. Een met zout zeewater gestylde beach look kan leuk staan tijdens een dagje op het strand, maar ’s avonds mogen de haren bij voorkeur opnieuw netjes in de plooi liggen. Enter de kleine handige stijltang die bijna geen plaats in je (hand)bagage inneemt én een multivoltagesysteem, veilig voor gebruik in alle continenten, heeft. Heel stijltangetje doet zijn uiterste best om wild krullende haren te testen maar is niet opgewassen tegen zoveel haargeweld. Handig om een springerige haarlok te temmen maar verwacht niet dat je lang haar met deze reisgenoot helemaal stijl krijgt. Jammer.

Voordelen?
•    Overal ter wereld bruikbaar door het multivoltagesyusteem
•    De zwevende platen passen zich aan aan de dikte van de lok en blijven voortdurend in contact met het haar. Hierdoor is de tang makkelijk hanteerbaar

Nadelen?
•    Slechts één warmtestand
•    Enkel geschikt voor fijn, licht krullend haar

Prijs 27,99 euro