ELLE getest: masterclass handjob

Geüpdatet op 23 april 2015 door Claire
ELLE getest: masterclass handjob

unnamed

Sinds kort kan je in België een heuse workshop 'Handjob' volgen. Dat leest u goed: een les over hoe je een deftige aftrekbeurt geeft. Maar wat leer je daar nu precies? ELLE was te nieuwsgierig om het niet te gaan uittesten.

Algemeen gegniffel toen de e-mail binnenkwam: of we interesse hebben in een ‘Handjob Masterclass’? Na groot succes in Nederland lanceert seksshop Pabo nu ook in België een workshop waarbij je de bevredigingskunst krijgt aangeleerd. ‘In deze workshop leer je alles om je man te verwennen’, luidt de slogan en je krijgt nog een goodiebag mee naar huis ook. Met een kersvers lief in huis en nog wat onzekerheid in bed, lijkt deze workshop me op het lijf geschreven en ik meld me aan, onder enthousiaste aanmoediging van de redactie. Al blijkt dat kersverse lief ‘s avonds heel wat minder onder de indruk: “Een handjob? Daar vind ik niet veel aan, waarom zou je daarvoor een workshop volgen? Jij hebt al zo veel andere talenten in bed. Masturberen is bovendien het enige dat mannen zelf veel beter kunnen.” Ah zo?! Plots ben ik een vrouw met een missie. Laat maar komen, die technieken, ik moet en zal deze non-believer overtuigen.

1/

Rode cava

De workshop begint om 19u in de nieuwe Pabo-boetiek in Dendermonde. Er is rode cava en er staat voor iedereen een fluo-roze dildo klaar. Juf Marijke stelt ons gerust: na dit uurtje kennen we zoveel bevredigende technieken dat die man van ons nooit nog op een ander wil gaan. Persoonlijk denk ik niet dat een duchtige rukbeurt een overtuigde schuinsmarcheerder zal tegenhouden, maar misschien onderschat ik de kracht van het fingerspitzen-gefühl. De les begint met wat weetjes over het mannelijke geslacht: waar de eikel ligt en wat het toompje is. Dat Afrikaanse mannen inderdaad een groter geslacht hebben maar dat vaak compenseren met een soort van stootkussentje om niet té diep te kunnen gaan. Dat de kleinste piemel ter wereld 1 cm meet en de grootste meer dan 30 cm. En dat mannen na gemiddeld zeven minuten masturberen klaarkomen. “Maar wij gaan voor langer!”, bezweert Marijke als het glijmiddel wordt bovengehaald. Een uitgesponnen handjob is een geslaagde handjob, zoveel is duidelijk. De eerste techniek die we aangeleerd krijgen, dient dan ook om een orgasme uit te stellen. Persoonlijk zie ik hier het nut niet van in: komt mijn lief snel klaar, dan vind ik dat net een groot compliment. Bovendien is hij een vrijgevige jongeman die na zijn plezier nog altijd aan het mijne denkt. Maar goed: gaat het iets té vlot naar jouw mening, dan druk je je vinger tegen zijn perineum en knijp je kort in zijn eikel. Een beweging die ook wel bekend staat als ‘De Noodknop’.

Melken maar!

Als onze handen blinken van het glijmiddel - “Maak altijd eerst zijn broek los voor je het glijmiddel bovenhaalt, dames!” - gaat de les pas echt van start. Eerst moeten we tonen hoe we denken dat we een man moeten aftrekken. Blijkbaar niet met agressief snokkende bewegingen van boven naar beneden, zoals sommige deelneemsters voordoen op hun arme dildo, maar wel met wat zachtere bewegingen van onder naar boven. Ga er voorzichtig mee om, want een penis kan wel degelijk breken of scheuren en dan is het helemaal uit met de pret. Als we de basis doorhebben, komen de geavanceerde technieken aan de beurt. Bij ‘De Citruspers’, bijvoorbeeld, houd je de penis onderaan stevig vast terwijl je andere hand als een soort citruspers over de eikel gaat. Bij ‘Oh Dennenboom’ vouw je je handen in een soort van bidhouding over de penis en beweeg je ze op en neer over de eikel terwijl je een beetje druk uitoefent met de handpalmen. En bij ‘Het Melkmeisje’ gebruik je je twee handen om hem van onder naar boven uit te melken. Daarna toont Marijke een paar hulpmiddelen, van vibrators en vibrerende eitjes tot Tenga Eggs, met een soort van jelly-achtige substantie met structuur binnenin, voor extra genot als hij zelf masturbeert. Juf Marijke legt altijd wat van die Tenga-eitjes klaar voor haar man als ze op citytrip gaat met vriendinnen, zegt ze. “Dat koop ik niet voor mijn vriend hoor, dat voelt te echt!”, lacht een van de dames, maar als we even later wat tijd krijgen om rond te kijken en spullen te kopen, zie ik dat er toch wat van die eitjes mee naar huis gaan. Ik beperk me tot het glijmiddel, dat trouwens héél hydraterend is voor je handen, en een eenvoudige blinddoek. Want dat is volgens juf Marijke dé oplossing voor klungelige aftrekbeurten. Ben je je glijmiddel vergeten klaar te zetten terwijl je zijn broek al hebt losgemaakt? Ben je niet meer zeker hoe die ‘Citruspers’ ging en moet je even spieken voor je aan de ‘Oh Dennenboom’ begint? Gewoon blinddoeken die handel, dan ziet hij toch niet wat er gebeurt.

2/

Huiswerk

“Als hier iemand een blinddoek gaat dragen, dan ben jij dat wel”, maakt hij me meteen duidelijk als ik met mijn aankopen thuiskom. Niet echt van het onderdanige type, die man van mij, en hij blijft héél sceptisch over mijn pas verworven handjob skills. Omdat ik de workshop met veel tamtam heb aangekondigd én omdat er tijdens onze vrijpartijen nooit veel gehandjobd wordt, kan ik moeilijk stiekem testen of de les iets heeft opgeleverd. Dus studeer ik alle technieken nog even in (je krijgt gelukkig een korte handleiding mee naar huis) en beloof ik zelf die blinddoek om te binden als hij zich eerst even met een open blik laat aftrekken. Er zijn minder gezellige manieren om een dinsdagavond door te komen.

‘Het Klokje’, waarbij je een slappe penis streelt en ronddraait om hem ‘aan’ te zetten, is niet nodig: het idee van dat blinddoekje blijkt genoeg om hem in gereedheid te brengen. Ik dim de lichten en begin zijn erectie zachtjes te strelen en mijn hand op en neer te bewegen, precies zoals ik hem zelf al zien doen heb. Hij ontspant en ik tokkel langs de zijkanten van zijn penis. Hij kijkt me verlangend aan en ik begin vol goeie moed aan ‘De Citruspers’, maar dat vindt hij maar niks. Ik probeer snel de ‘Oh Dennenboom’, zonder resultaat, en bij het ‘Vuurtje Maken’, waarbij je de piemel warmwrijft tussen je handen, zie ik een bedenkelijke blik over zijn gezicht schuiven. Op deze manier wordt het kinderspel om de handjob langer dan zeven minuten vol te houden: klaarkomen zit er op dit moment helemaal niet in. Tot ik terugdenk aan een techniek die niet in de handleiding staat, maar die juf Marijke pas had geleerd van een seksuologe, waarbij je je handen afwisselend om zijn penis laat draaien, van onderen naar boven. Dat hij dit wel leuk vindt, kreunt hij, en als ik mijn zwoelste Melkmeisje bovenhaal, weet hij even niet meer waar hij het heeft. Of hij het zelf ook zo goed kan, vraag ik hem, hij knikt van nee en sluit zijn ogen. Voor iemand die niet graag de controle uit handen geeft, ligt hij er nu wel heel onderdanig bij. Ongeveer acht en een halve minuut ben ik zijn fluit al aan het bespelen, volgens mij mag het hoogtepunt nu wel komen van juf Marijke. Ik begin triomfantelijk net iets steviger te melken, maar net als ik denk dat hij gaat klaarkomen, herinnert hij zich mijn belofte en draait hij de rollen weer om. Dat hij nóg harder wil genieten van zijn orgasme, fluistert hij als hij me de blinddoek ombindt en me de kleren van het lijf euh... rukt. En dat hij het wel heel aangenaam vond, vooral dat melkmeisje, en dat ik het zeker nog heel vaak mag doen. “Maar laat ons het vooral als voorspel gebruiken. Ik kom liever klaar op andere manieren, zodat jij er ook wat aan hebt”, zegt hij, terwijl hij me in één vlotte beweging onder hem legt en met zijn dennenboom een vuurtje stookt in mijn melkmeisje. Een echte aanrader, die workshop. En neem vooral een blinddoek mee naar huis.

Een Handjob Masterclass bij Pabo kost 25 euro per persoon.