15 tips voor jonge twintigers om gelukkig te blijven

Gepubliceerd op 6 april 2015 door Christin Ho
15 tips voor jonge twintigers om gelukkig te blijven

dv722023

Bye, bye zorgeloos studentenleven en hotel mama! Als jonge twintiger wordt er veel van je verwacht. Instant volwassen worden is niet gemakkelijk. Vergeet ook niet dat het de topjaren van je leven zijn:

1. Geld is niet je belangrijkste zorg. Afstuderen, alleen gaan wonen, feestjes afschuimen, dinnerfeestjes organiseren,... Als twintiger moet je je nog geen zorgen maken over je levensstijl, je puberale volwassen leven begint dan nog maar net.

2. Maak nieuwe vrienden. Afkicken van het studentenleven is voor de ene gemakkelijker dan voor de ander. Verken nieuwe horizonten en leer nieuwe mensen kennen.

3. Bouw een netwerk uit. Die droomjob kan plots een stuk dichterbij komen omdat je initiatief neemt om je netwerk te vergroten.

4. Leer koken. Genieten van het leven, betekent ook lekker eten. Het hoeft niet duur te zijn en je hebt niet veel ingrediënten nodig om gezonde maaltijden op tafel te toveren.

5. Probeer nieuwe hobby's uit. Als je het niet probeert, dan zal je nooit weten waar je in uitblinkt.

6. Verken je grenzen. Je leeft maar een keer. Stap uit je comfortzone en doe onverwachte dingen. Heb geen schrik voor wat anderen denken. Zolang je je amuseert en geen anderen kwetst, kan er niets verkeerd gaan.

7. Aanvaard je fouten. Je leven verandert 360 graden. Experimenteer en aanvaard dat je fouten maakt.

8. Leer van je fouten. Het klinkt cliché: Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.

9. Vergelijk jezelf niet met anderen. Focus op je eigen prioriteiten en hou je niet bezig met wat anderen van jou verwachten.

10. Koester je vrienden. Het is belangrijk dat je niet alleen bij je vrienden terecht kan als je je niet goed voelt, maar ook dat jij een luisterend oor biedt als zij problemen hebben.

11. Veel reizen. De wereld is veel groter dan je denkt. Leer nieuwe culturen kennen, geniet van de natuur. Je zal veel anders denken over het leven door nieuwe reiservaringen.

12. Leer van je lichaam houden. Ben je niet tevreden met je lichaamsbouw? Pieker niet, maar schiet direct in actie. Tegenwoordig zijn er genoeg sporten om uit te proberen.

13. Streef niet het ideale na. Niemand is perfect. Verwacht niet dat je hetzelfde moet nastreven als je vrienden. Ben je vrijgezel of nog niet getrouwd? Who cares? Bekijk het leven door een positieve bril.

14. Aanvaard veranderingen. We zijn geen tieners meer. Eenmaal afgestudeerd, begint het echte leven. Stress niet, geniet van het leven en de nieuwe kansen die je krijgt.

15. Werk hard. Doe altijd je best. Zo kan je jezelf nooit iets verwijten als het verkeerd afloopt.