De nieuwe Pradacollectie van dichtbij bekeken

Gepubliceerd op 21 september 2013 door Laure Vandendaele
De nieuwe Pradacollectie van dichtbij bekeken

prada

ELLE België ging na het defilé de nieuwe Pradacollectie in het hoofdkwartier van het Italiaanse modehuis van dichterbij bekijken.

Miuccia Prada portretteert in haar nieuwe, eclectische zomercollectie een kunstzinnige power woman die haar vrouwelijke force draagt als een wapen in plaats van een schild. “Ik ben als een bezetene aan de slag gegaan om een look te creëren voor vrouwen met ballen,” vertelde ze na de show aan WWD.

“We moeten ons voordoen als strijdsters, als vrouwen die weten wat ze willen, wanneer ze het willen, en deze collectie is een ruggensteun om dames de moed en wilskracht te geven iets te maken van zichzelf.”
De collectie is absurd, tegen de regels, en bovenal heel happy. Prada defileerde op haar gewoonlijke locatie, in het hoofdkwartier in Milaan. De zaal werd voor de gelegenheid getransformeerd met gigantische muurschilderingen van portretten van power women. Miuccia schakelde daarvoor zes kunstenaars in, en gaf hen als richtlijn enkel dat ze “sterke vrouwen” moesten tonen. De zomerlijn werd op haar beurt gebaseerd op de muurtekeningen.
Grote, kleurrijke gezichten op jurken, mantels, rokken en handtassen, in print, bijeen gepuzzeld met halfedelstenen of in patchwork van bont.
De ik-ben-vrouw-en-daar-ben-ik-fier-op-feel wordt benadrukt door een focus op de buste. Ook de sporty look (kleurrijke beenwarmers en sandalen die we vanaf nu omdopen tot ‘Prada-teva’s) moet bijdragen tot een silhouet voor de vrouw die weet wat ze wil en daar heel casual mee omspringt.

Na het défilé gingen wij een kijkje nemen in het hoofdkwartier van Prada om de stukken van dichterbij te bestuderen.

(cs)

foto-4 kopie 4

1/

foto-4

2/

foto-5

3/

foto-6

4/

foto-7

5/

foto-8

6/

foto-9

7/

foto-11

8/

foto-12

9/

foto-13

10/

foto-14

11/

foto-15

12/

foto-16