Vlaamse meisjes hebben eerste keer seks voor hun 16de

Gepubliceerd op 20 september 2013 door Christin Ho
Vlaamse meisjes hebben eerste keer seks voor hun 16de

[caption id="attachment_7618" align="aligncenter" width="500"]eerste keer1 Foto: Twilight[/caption]

Het tienermagazine Joepie gunt ons deze week een blik tussen de lakens van Vlaamse meisjes. 1036 lezeressen tussen 12 en 18 jaar werden ondervraagd over hun liefdesleven. Opmerkelijk: Meisjes hebben de eerste keer seks op 15 jaar en 10 maanden.

De enquête toont aan hoe het gemiddelde tienermeisje denkt over relaties en hoe ze de eerste keer ervoer. Hoewel we vandaag steeds meer en meer worden geconfronteerd met bloot op televisie en in het straatbeeld, denkt de jeugd van tegenwoordig nog vrij traditioneel. De grote meerderheid vindt dat seks iets leuk (66%) en moois (25%) is tussen twee mensen.

32% heeft al een keer seks gehad en dit gemiddeld op 15 jaar en 10 maanden. Bovendien geeft 80% toe dat ze klaar waren voor hun eerste keer nadat ze er met hun beste vriendin, moeder en lief over hadden gepraat.

Maar op vlak van voorbehoedsmiddelen zijn Vlaamse tienermeisjes roekeloos. Bijna één op de tien deelneemsters vrijt bij de eerste keer onveilig. Een kwart van de meisjes zou er zelfs mee akkoord gaan als haar lief geen condoom zou gebruiken.

Bron: Joepie en HLN