How to: de visgraatvlecht

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Natalia Tjurina
How to: de visgraatvlecht

_

Een bad hair day? Dat is zo gefixt met een mooie vlecht! Op de catwalk wandelden er dit seizoen heel wat prachtexemplaren voorbij, waaronder de ultra vrouwelijke en romantische visgraatvlecht. Een ingewikkelde klus? Helemaal niet! Volg ons stappenplan en vlecht als een pro.

 

_

Voorzie je haar eerst en vooral van wat extra structuur met behulp van een styling product. Een spray op basis van zeezout bijvoorbeeld geeft je haar in een handomdraai meer volume en grip. Dit maakt het makkelijker om je haar te vlechten en in model te houden.

Scheidt je haar door vooraan een sectie apart te nemen: van de zijkant van je hoofd, langs de voorkant, naar je oor. Maak vast met een speldje.

1/

_

Houd de rest van je haar vast in een lage staart en verdeel dit stuk in twee gelijke secties. Neem vervolgens een klein stukje van de buitenkant van de ene lok en breng die over naar de andere lok. Herhaal dit aan de andere kant en daarna opeenvolgend aan beide kanten. Houd beide secties netjes bij terwijl je vlecht en wanneer je klaar bent, maak je de vlecht vast met een elastiek.

2/

_

Nu de vlecht klaar is, kan je ze wat zachter en nonchalanter maken door ze met beide handen uit elkaar te trekken. Let op: ga voorzichtig te werk! Je wilt namelijk de vlecht niet hélemaal uit elkaar halen en je kunstwerk zo verknallen.

3/

_

Herhaal het vlechtwerk en de afwerking nu op de kleinere lok die je in het begin apart gehouden hebt. Maak deze kleinere vlecht achter je oor vast met enkele speldjes om zo een losse zijpony te creëren.

4/

_

Et voilà.

Meer (vlecht)inspiratie en handige tips vind je in ons APRILNUMMER, nu in de rekken!