Getest: de draagbare Sonos play 1 luidspreker

Geüpdatet op 24 maart 2015 door ELLE België
Getest: de draagbare Sonos play 1 luidspreker

Sonos Play 1.jpg

Jouw favoriete muziek in haarscherpe kwaliteit in elke kamer van het huis via je smartphone, tablet of pc beluisteren. Dat beloven de makers van de nieuwe Sonos play 1 ons. ELLE test het uit!

Wat?  De Sonos play 1 is de nieuwste, goedkoopste (199) en meeste compacte luidspreker in zijn reeks. Dankzij de rechthoekige box kan je op diverse plaatsen in het huis naar verschillende muziek luisteren. Het draadloze muzieksysteem werkt met de Sonos Controller App, waardoor je bijvoorbeeld met je gsm vanuit de badkamer de muziek kan regelen van de zitkamer (kleine zus wil One Direction luisteren in de badkamer? Ik dacht het niet!).

Hoe?
Terwijl de meeste technologische snufjes een handleiding hebben om 'u' tegen te zeggen, is die van Sonos enorm compact, we like! Zo vermijd je de gekende ' struggle, geen excuses meer om de mannen het opzoekwerk te laten doen! Meer nog, je bent slechts twee simpele stapjes verwijderd van het luisteren naar je favo muziek of radiozender in elke uithoek van het huis:
1) Sluit je sonos aan op netstroom.
2) Download de Sonos-app gratis in de App Store of via Google Play en volg de geven instructies.

Resultaat:
We love:

  • Sonos is vochtbestendig, ideaal dus voor een ontspannend avondje in bad met rustgevende muziek. (vuurbestendig is de geluidsbox dan weer niet, opgepast met al die romantische kaarsen dus!) let wel: Sonos is niet waterdicht of waterafstotend, hem meenemen tijdens een douchebezoekje wordt dus niet aangeraden!
  • Eenvoudig in gebruik: de gebruiksvriendelijke app en beknopte handleiding besparen je urenlang geklungel.
  • Het haarzuivere HiFi geluid! Niets zo hatelijk als het horen van jouw lievelingsnummer in crappy kwaliteit. Met Sonos is dat gevaar geweken.

Minpuntje:

  • De muziekbibliotheek van Sonos is niet enorm uitgebreid. Download daarom liever de app van Deezer (via de App store of Google Play) om zo zeker je nummer één artiest te kunnen beluisteren. Koppel de App vervolgens aan het Sonos systeem.