8 bizarre huwelijksrituelen

Gepubliceerd op 15 september 2013 door Christin Ho
8 bizarre huwelijksrituelen

bizarre huwelijkstraditie
Foto: Vogue Paris

De vader-dochter dans en het boeket gooien zijn zowat de bekendste huwelijkstradities bij ons. Maar wat zijn de huwelijksrituelen in andere landen en culturen? Wat dacht je van een kip slachten op de mooiste dag van je leven? Lees hier de meest bizarre tradities van over de hele wereld.

1. De bruid en bruidegom vuilmaken – Schotland
De bruid en de bruidegom worden van top tot teen bekogeld met rotte eieren, vissaus, modder, bloem, worsten,… . Vervolgens wordt er een parade gehouden voor het koppel met gelukwensers die zoveel mogelijk lawaai maken om ze alle geluk van de wereld toe te wensen.

2. Huilritueel van de Tujiastam – China
Dertig dagen voor het huwelijk huilt de bruid elke dag een uur. Tien dagen later huilt haar moeder mee en tien dagen hierna – hoe raad je het – is ook haar grootmoeder van de partij. Bizar genoeg willen ze door hun weenactie aantonen dat ze gelukkig zijn.

3. La soupe – Frankrijk
Na de receptie werd vroeger het bruidspaar klaargemaakt voor de huwelijksnacht dat ze liefst zo snel mogelijk wilden vergeten. Het feestelijk gezelschap vulde een kamerpot met restjes eten en drank als slaapmutsje voor het koppel. Tegenwoordig bestaat de soep uit chocolade en champagne, maar wordt ze nog steeds geserveerd uit een kamerpot.

4. Kip slachten – Mongolië
Om de huwelijksdatum te bepalen, moet het koppel samen een kip slachten. De grote dag wordt dan gekozen op basis van de staat van de kippenlever. Als de lever er niet gezond uitziet dan moeten ze kippen blijven slachten totdat ze wel tevreden zijn over het kippenorgaan.

5. Spuwen op de bruid – Kenia
Tijdens de huwelijksceremonie van de Massai zegent de vader zijn dochter door te spuwen op haar hoofd en borsten zodat ze niet zou veranderen in steen.

6. Badkamerritueel – Indonesië/Maleisië
Na het huwelijk is de badkamer verboden terrein voor de pasgetrouwden voor drie dragen. Ze mogen het huis niet verlaten of urineren en krijgen kleine porties voedsel om te verorberen. Indien ze dit niet volhouden, dan gaat men ervan uit dat hun huwelijk niet zal standhouden en de vrouw onvruchtbaar zal worden.

7. De kustraditie – Zweden
Als de bruidegom op het allerlaatste nippertje beslist om niet te trouwen dan mogen alle andere mannen op het huwelijk de bruid kussen. Ook wanneer de bruid het huwelijk ineens aflast, krijgen de vrouwelijke genodigden de kans om de bruidegom te ‘troosten’.

8. Polterband – Duitsland
Gasten brengen de nacht voor het huwelijk een bezoekje aan het huis van de bruid en breken alle porseleinen objecten dat ze kunnen vinden. Dit brengt zogezegd geluk.

 Bron: Yourtango