ELLE Travel: Club Med Sinaï Bay Egypte

Gepubliceerd op 24 maart 2015 door Anne Poelmans
ELLE Travel: Club Med Sinaï Bay Egypte

opening club med

Het leven zit vol fijne verrassingen, zo was er de dag dat er een uitnodiging binnenrolde voor een weekje genieten met grote G in Club Med Sinaï Bay. Genieten van de eerste zon, stand up paddelen, zeilen, genieten in de spa en aanschuiven aan de riante buffetten. Team Belgium (een horde journalisten en bloggers) zakte af naar het zonnige Egypte en leefde een week lang in de illusie dat de hemel op aarde bestaat.

Team Belgium:

DSC_0632
Team Belgium met de GO's (gentille organisateurs)

Dit Clubdorp werd in december 2010 opgetrokken in een uithoek van Sinaï (het driehoekige schiereiland van Egypte), een regio in Egypte met een grote historische lading. De Noordelijke Sinaï grenst aan de Gazastrook. Voor de individuele toerist iets minder veilig, maar hier kunnen we op beide oren slapen: we bevinden ons op een idyllische, geïsoleerde plek en ons dorp is goed beveiligd, om het clubdorp binnen te graken passeer je maar liefst 4 controleposten.

DSC_0733

DSC_3660De architectuur van het Club Med dorp - dat bestaat uit een hoofdgebouw met receptie, restaurant, bar, boetiek, nachtclub en in medinastijl opgetrokken verblijfplaatsen - vloeit mooi over in de omringende, rode rotsheuvels, de natuur hier is impressionant.

CM SINAI BAY_21Cultuur is, en zeker hier in hartje Midden-Oosten, een belangrijke factor voor een geslaagde vakantie. Via het Club Med reisbureau staan uitstappen naar de site van Petra en de woestijn van Wadi Rum op het programma. Deze excursies zijn supplementair en dus niet in de all-informule begrepen. Het dorp zelf heeft evenwel zoveel leuks te bieden dat je de uitstappen maar beter beperkt houdt. Zeker als je een weekje wil ontsnappen aan de kille winter en tegelijkertijd alle sportfaciliteiten ter plaatse optimaal wil benutten.

CM_SINAI BAY_25CM_SINAI BAY_102

GETEST: de Spa Cinq Mondes van Sinaï Bay:

In de Spa Cinq Mondes wordt er gewerkt met de natuurlijke producten van Cinq Mondes en kan je genieten van een indrukwekkend aanbod schoonheidsrituelen uit de hele wereld. Het is moeilijk kiezen tussen een Japans bad met essentiële oliën, een Javaanse scrub met zeezout, een Thaise gommage met papaya, een Balinese gezichtsmassage, een Taoïstische antirimpelbehandeling, een Indische voetreflexologiemassage, een Ayurvedische spiermassage of een Polynesische Lomi-Lomi-behandeling. Ik ga voor de Ayurvedische spiermassage en waan me gedurende 50 minuten in het aards paradijs. Erna geniet ik nog van de jacuzzi met uitzicht over de zee en het Turks stoombad, die faciliteiten mag je namelijk gebruiken als je een behandeling boekt.

CM_SINAI BAY_62Mijn video van het verblijf:

Waarom ik dit clubdorp een aanrader vind:

  • de decoratie is zeer geslaagd, de gestreepte kussens op het terras geen een chique touch aan het lounge-gevoel
  • het landschap rond de club is zeer desolaat en daarom fascinerend en prachtig
  • hoewel je het grootste deel van de tijd in de club doorbrengt heb je nooit het gevoel opgesloten te zitten dankzij de laagbouw en de uitgestrektheid van het hotel
  • SUP (stand up paddling) is zonder twijfel mijn nieuwe favoriete sport

Club Med Sinaï Bay is het hele jaar door geopend, maar in de zomer kunnen de temperaturen tot veertig graden oplopen. De vliegtijd bedraagt 5 uur. Prijs voor een week all-in: vanaf € 1392

www.clubmed.be