5 levenslessen die je leert uit een relatiebreuk

Geüpdatet op 1 april 2019 door Britt Valkenborghs
5 levenslessen die je leert uit een relatiebreuk

[caption id="attachment_66627" align="aligncenter" width="600"]relatiebreuk Andy Samberg en Radisha Jones in Celeste and Jesse Forever[/caption]

Relatiebreuken zijn hard, dat weten we intussen. Je voelt je triest, of misschien heb je zelfs spijt. Toch zijn er 6 belangrijke levenslessen die je kan leren uit een break-up

1. Liefde kan je niet afdwingen
Je kan niemand verplichten om je graag te zien, hoe graag je dat ook zou willen. Dit is helaas waarschijnlijk een les die je pas leert, wanneer je zelf niet de stap zette om de relatie te beëindigen .

2. Mensen kan je niet veranderen
Diep vanbinnen weet iedereen het, maar dringt het wel helemaal door? Sommige mensen denken nog steeds dat ze hun partner geleidelijk aan kunnen veranderen. Maar de enige, echte verandering zal pas gebeuren wanneer die persoon dat zelf wil.

3. Het moet van twee kanten komen
Relaties hebben inspanningen nodig van beide partijen. Je kan jezelf niets verwijten, als je zelf altijd alle moeite moest doen.

4. Verlies jezelf nooit
Een relatie is sowieso prioritair in je leven. Maar het mag niet de enige prioriteit zijn. Misschien heb je jezelf zo hard in je relatie gestort, dat de band met je vrienden naar het achterplan verdwenen zijn? Ga verder met je leven, en zorg ervoor dat dit niet meer gebeurt.

5. Je weet ten minste wat je niet wil
Een gebroken relatie verloren tijd noemen, dat is onzin. Of je het nu beseft of niet, je hebt nu tenminste wél geleerd wat je niet wil. Dat is alvast een grote stap naar een gelukkige, toekomstige relatie.

LEES OOK: 6 dingen die véél beter zijn dan een relatie