Backstage Swedish School of Textile: brainy beauties

Gepubliceerd op 14 september 2013 door Isabelle
Backstage Swedish School of Textile: brainy beauties

backstage brainy beautiesCocoswater, schreeuwende haardrogers en een groep nerveuze modestudenten: dat is waar de modellen van de Swedish School of Textiles om half zeven (!) 's morgens op getrakteerd worden. Op een uur waarop de gemiddelde mens nog diep in zijn donsdeken genesteld zit, moet de modemens helaas op het appel verschijnen. C'est la vie.

1Al lijken deze doorwinterde meisjes het vroege uur nog aan te kunnen, in tegenstelling tot ondergetekende.Van de omringende drukte trekken ze zich voorlopig niets aan, de meesten zijn dan ook diep verzonken in hun boek. Als je de zwetende kappers, paniekerige ontwerpers en ongeruste make-up artiesten ("hoe krijg ik in hemelsnaam die wallen weg??") wegdenkt, heeft deze backstage zelfs veel weg van de gemiddelde bibliotheek. Lezen blijkt dan ook één van de meest populaire bezigheden achter de schermen, de meeste modellen verslinden naar eigen zeggen gemiddeld één boek per modeweek.

23

Wij gingen op onderzoek uit: wat lees je, zo tussen shampoopot en cocoswaterpint?

Schermafbeelding 2013-09-14 om 09.35.34Emerald, 20 jaar, Londen: Life & Laughing van Michael McIntyre: "Deze man is HILARISCH, ik kan een beetje absurde humor wel gebruiken tijdens de hectische modeweken."

Schermafbeelding 2013-09-14 om 09.26.26Andie, 20 jaar, Londen: Less Than Zero van Bret Easton Ellis. "Het gaat over een stel rijkeluiskinderen in het California van de jaren tachtig. Pikkante roddels en gossip. Ook al zijn ze compleet fictief, ik smul ervan!"

Schermafbeelding 2013-09-14 om 09.29.20Nastya, 22 jaar, Belarus: The Financier van Theodore Dreiser. "Het eerste luik van de Trilogy of Desire gaat over een jongeman die einde 19de eeuw in Philadelphia een klein fortuin uitbouwt door zeep te verkopen. Jammer genoeg raakt hij al gauw betrokken bij onfrisse praktijken en komt hij achter de tralies terecht. Aan het einde van het boek krabbelt hij weer overeind en start hij een nieuw leven in het Wilde Westen. Oeps, ik verklapte net het einde!"

Schermafbeelding 2013-09-14 om 09.38.09Marina, 20 jaar, Latvia: The Wolf of Wall Street van Jordan Belfort. "Ik heb tientallen titels op mijn E-Book staan, momenteel lees ik The Wolf of Wall Street. Binnenkort komt de verfilming ervan uit met Leonardo DiCaprio. Het boek is eigenlijk autobiografisch, geschreven door een oplichter tijdens zijn tijd in de gevangenis, spannend!"

Schermafbeelding 2013-09-14 om 09.41.53Rebecca, Wales, 20 jaar: The Week. "Ik heb niet genoeg concentratie om een volledig boek te kunnen lezen hier, dus zoek ik wat ontspanning in tijdschriften. The Week is vooral een politiek magazine, kleine cultuurclash met de modewereld, haha!"

Ondertussen, aan de andere kant van de zaal: paniek!

4De designers zijn minder zen dan de modellen, zoveel is duidelijk. Gustav stelt straks zijn collectie jassen voor en hoopt vurig op een goede afloop. Stilzitten zit er voor deze nerveuse student écht niet in.

56Ook Karolina, modestudente en eigenares van leuke handtasjes, is er niet zo gerust in. Er gaat geen minuut voorbij of ze duikt haar kledingrek in, op zoek naar dat ene detail dat toch maar verkeerd is gegaan. Lachen doet dan ook een beetje pijn... al zijn we zeker dat ook deze jonge designers straks zullen scoren.

7