London Calling!

Gepubliceerd op 13 september 2013 door Isabelle
London Calling!

London CallingByebye zweetdruppels, hello raindrops! Vandaag verhuist het modecircus van het snikhete New York naar het vochtige Londen. Wij steken as we speak het kanaal over, klaar voor een weekje heerlijk stijlvolle chaos in de Britse hoofdstad.

 

Het belooft een stormachtige week te worden, letterlijk en figuurlijk. Onze vrienden bij de Britse weerdienst voorspellen drama, durven zelfs de woorden "desastrous showers" in de mond te nemen. Ook wij -trouwens strak in glimmend regenjasje en rubberlaarzen gestoken- voelen drama in de lucht hangen, maar dan van het positieve type. Straks worden we overspoeld door wat Stella McCartney, Buberry Prorsum, Tom Ford, Mulberry, Paul Smith en co de afgelopen zes maanden hebben bekokstoofd, waait er een wervelwind van knotsgekke streetstyle en dolgedraaide modejournalisten door de straten én worden de mistige banken van de Thames eventjes opgeklaard door wisselvallige pop-ups, gestuwd door jong talent dat ook haar plekje in de modezon wil veroveren.

Kortom: een tsunami van mode en de bijhorende chaos, overweldigend maar niet sterk genoeg om de onverslaanbare trench coat van de gemiddelde Londenaar te doordringen. Of ons glimmende regenjasje de modestorm overleeft, blijft voorlopig even onzeker als de grillige weergoden. Dat wij je vanop de eerste rij, verwarmd door een mager kopje thee, van al deze drama laten meegenieten, is dan weer een feit. London Fashion Week, here we come!