Doen: 10 romantische kerstdates

Geüpdatet op 17 december 2014 door ELLE België
Doen: 10 romantische kerstdates

kerstdate

De kerstperiode ademt sfeer, gezelligheid, genegenheid en… romantiek uit! Vergeet alle tijd en neem je spetter mee op kerstdate!

1/

1. Schaatsen in openlucht
Geen kerstsfeer zonder bijhorende schaatsbaan. Ga naar een kerstmarkt in jullie favoriete stad en trek die schaatsschoenen aan! Vergeet geen handen vast te houden: niet alleen romantisch , het houdt je ook recht.

2. Steun een goed doel
Niet is zo sterk in een relatie dan samen doelen bepalen én behalen. Doe iets met je tweeën om wat centjes in te zamelen voor een goed doel. De wereld rondom jou wordt er beter van en jullie hebben een leuke tijd gehad.

3. Probeer een nieuw restaurant
Vergeet even dat kerstshoppen en trek de stad in om een nieuw restaurant uit te proberen. Valt het tegen? Dan zijn er nog altijd de kraampjes van de kerstmarkt…

4. Deel je favoriete muziek
Maak het thuis gezellig met een glas wijn en neem de tijd om samen een playlist te maken met jullie favoriete muziek van het afgelopen jaar, of waarom niet aller tijden. Nieuwe nummers mogen natuurlijk ook altijd. Vergeet zeker ook niet die foute kerstnummers!

5. Ga sleeën
Trek naar de Hoge Venen of een gezellig skigebied en maak een ritje met de slee. Plezier verzekerd! Vergeet je niet op te warmen aan een groot haardvuur met de nodige chocolade.

2/

6. Zoek een kerstboom
Geen uit het tuincenter, maar een echte uit de natuur. Ga samen op pad naar het bos en zoek uit waar je een echte dennenboom voor een prijsje op de kop kunt tikken.

7. Versieren maar!
Een boom gevonden? Dan kunnen jullie hem versieren! Wees creatief en ga aan het knutselen. Hij doet de handige klussen, jij de afwerking.

8. Geniet van de ochtend
Ga eens in de voormiddag naar de film of een theatervoorstelling. Dat is minder druk en jullie hebben daarna nog een hele avond vrij voor familie en vrienden.

9. Maak een avondwandeling
Ga eens met z’n tweeën een blokje om. De koude buitenlucht zit vol met zuurstof, die kerstlichtjes komen nu eindelijk tot zijn recht en opwarmen doe je achteraf met een grote kop chocomelk. Een aanrader als er véél sneeuw ligt!

10. Bak iets lekkers
Bakken kan je het hele jaar door, maar met kerst hebben die gemberkoekjes en kaneelcakejes toch iets speciaals. Kneden laat je aan hem over, jij verzorgt de decoratie!

(Stagiaire Kiënta Martens)