8 stappen naar geluk: hoe leer je van jezelf houden?

Gepubliceerd op 10 december 2014 door Britt Valkenborghs
8 stappen naar geluk: hoe leer je van jezelf houden?

geluk

Van jezelf leren houden is dé sleutel tot geluk. Toch vergeten we onszelf nog steeds te vaak. Vooral na een lastige relatiebreuk dreigt onze zelfliefde wel eens te verdwijnen. Maar hoe kunnen we "leren houden" van onszelf?  En vooral, wat staat ons in de weg? 8 tips: 

1. Durf jezelf op de eerste plaats te zetten
Jezelf op de tweede plaats zetten om de mensen die je graag ziet gelukkig te maken, het komt vaker voor dan je denkt. Toch moet je jezelf soms op de eerste plaats durven zetten. Ook al maak je jezelf daardoor minder populair. Geen zin om naar dat feestje te gaan omdat je moe bent? Trek je niets aan van wat iedereen denkt, en kruip gewoon lekker thuis in je sofa.

2. Wees jezelf
Hou in je achterhoofd wat jij belangrijk vindt, voelt en denkt. Laat je niet beïnvloeden door anderen.

3. Verzorg je lichaam
"Behandel je lichaam als een tempel" wordt wel eens gezegd. Het klinkt misschien flauw, maar er schuilt wel waarheid in. Geef je lichaam genoeg rust, goede voedingsstoffen, beweging en comfort om het beste uit jezelf te halen.

4. Bouw aan het leven van jouw dromen
In plaats van hopeloos te wachten op je droomprins, bouw aan het leven van je dromen terwijl je single bent. Jij alleen weet het best wat je gelukkig maakt, daar heb je niemand voor nodig.

5. Aanvaard de goede, maar ook de slechte dingen
Niemand is perfect, ook jij niet. Leer jezelf accepteren zoals je bent en vergelijk jezelf vooral niet met anderen. Aanvaard je innerlijke en uiterlijke schoonheid en herinner jezelf daar ook aan, zonder je schuldig of arrogant te voelen.

6. Kijk niet terug naar het verleden
Uit het verleden kan je misschien wel leren. Maar soms is een donkere terugrit naar al die fouten niet het beste idee. In het verleden kan je namelijk niets veranderd, in de toekomst wel.

7. Spendeer tijd met jezelf
En dan bedoelen we niet terwijl je met een smartphone en tablet in de hand naar tv kijkt. Durf alle electronica eens opzij zetten en probeer terug connectie te vinden met jezelf.

8. Vertrouw op je intuïtie
Volg je eigen gevoel en intuïtie in plaats van je rationele gedachten. Meestal heeft je gevoel gelijk.