De 10 beste modellen van 2014

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
De 10 beste modellen van 2014

Top 50 modellen

De prestigieuze website Models.com heeft de 50 beste modellen ter wereld van 2014 in een lijst gegoten. Goed nieuws voor ons land: de Brusselse Yumi Lambert en Vlaamse Ine Neefs veroverden een plaatsje op de IT-lijst. Zij staan helaas niet in de top 10, maar deze modellen wel.

1. Julia Nobis

Julia Nobis

De Australische Julia Nobis is er eentje met de looks én de brains. Ze heeft een Bachelor in Toegepaste Wetenschappen op zak maar weet ook hoe ze het hart van de modewereld moet veroveren. Julia maakte haar debuut in 2011 voor Calvin Klein tijdens de modeweek van New York. Sindsdien heeft ze nog mooie namen aan haar cv mogen toevoegen.

Dit jaar werd ze al gecast voor campagnes van Céline, Dior, Marc Jacobs, Lanvin, Givenchy, Paul Smith en Zara. Ook Saint Laurent, Balenciaga, Louis Vuitton, Burberry en Proenza Schouler vielen al voor haar talent. Sinds 2011 was Julia ook te zien op de cover van Vogue in Australië, Italië, Groot-Brittannië en Japan.

1/

2. Edie Campbell

Edie Campbell

Edie Campbell groeide op in Londen bij haar moeder en haar jongere zus. Haar modellencarrière startte nadat ze verscheen in Vogue met een verhaal over opkomende jonge Londenaars. Ondertussen heeft Edie al gewerkt voor alle grote en luxueuze modehuizen zoals Dior, Chanel, Louis Vuitton, Burberry, Hermès en Saint Laurent.

Na de Lente/Zomer Couture show in 2012 van Chanel had Vogue UK niets dan lof voor Edie toen ze de show afsloot als een bruid. Karl Lagerfeld is alvast grote fan.

2/

3. Andreea Diaconu

Andreea Diaconu

Andreea Diaconu heeft Roemeense roots en werd al op 11-jarige leeftijd ontdekt als model. Ze verscheen voor het eerst op de catwalk tijdens de Londense modeweek in 2007 toen ze 15 jaar was. Op haar twintigste verhuisde ze naar New York waarna ze een jaar later voor het februarinummer van Vogue poseerde.

Ze is het gezicht van Gucci, Dolce & Gabbana en Belstaff. Voor die laatste mocht ze dit jaar poseren aan de zijde van David Beckham. Ook Victoria’s Secret houdt van haar looks. Samen met Diana Moldovan zijn zij de enige “Angels” met Roemeense genen.

Als ze nooit model was geworden, stonden karate-instructeur, vertaler of surfster in haar lijstje van droomberoepen.

3/

4. Anna Ewers

Anna Ewers

De Duitse Anna Ewers heeft vooral in 2013 en 2014 veel succes gekend. In oktober 2013 mocht ze de cover van de Parijse Vogue sieren, en een beetje later die van China en Italië ook. Tijdens Paris en Milaan Fashion Week in september 2013 liep ze 37 shows waaronder die van Céline, Balenciaga en Prada. Ze opende toen de shows van Dolce & Gabbana en Alexander Wang.

Begin 2014 werd ze het topmodel van de Milan Fashion Week met 18 shows voor onder meer Fendi en Emilio Pucci. Kenners vergelijken haar met iconen als Claudia Schiffer en Brigitte Bardot.

4/

5. Malaika Firth

Malaika Firth

 

Met haar uitgesproken gezicht en aantrekkelijke persoonlijkheid is de Britse met Keniaanse roots een echt totaalpakketje. Ze viel op in de modescène toen ze voor het eerst in twintig jaar geboekt werd als donker model bij Prada.

Ondertussen kan Malaika nog grote kleppers aan haar palmares toevoegen. Tijdens de modeweken voor de lente- en zomercollecties van 2014 liep ze maar liefst 40 shows voor onder meer Jean Paul Gaultier, Bottega Veneta, Marc Jacobs, Kenzo en Dolce & Gabbana. In november 2013 maakte ze haar debuut bij de modeshow van Victoria’s Secret.

5/

6. Natalie Westling

Natalie Westling

Deze Amerikaanse werd opgemerkt toen ze in 2012 met roodgeverfde haren de catwalks van New York Fashion Week bestormde. Dit jaar is ze het gezicht van de lentecampagnes van Marc Jacobs met Miley Cyrus en Saint Laurent Paris.

Haar rockability-gehalte valt bij veel designers in de smaak. Zo heeft ze in 2014 al shows mogen lopen voor Anna Sui, Céline, Jean Paul Gaultier, Fendi, Prada, Dries van Noten, Lavin, Dior, Vera Wang, Tommy Hilfiger, Tom Ford en DKNY.

6/

7. Amanda Murphy

Amanda Murphy

Amanda Murphy beklimt de ladder van de modellenwereld in een snel tempo en dat terwijl ze in Manhattan nog een halftijdse job heeft als radioloog. In 2013 opende en sloot de Amerikaanse de herfstshow van Prada. Vanaf toen bleef haar succes niet hangen in Milaan, maar mocht ze exclusief de show van Proenza Schouler lopen in New York.

Amanda is ook een graag gezien model in Parijs waar ze op de catwalk verscheen voor Christian Dior, Chanel, Lanvin, Céline, Hermès en Stella McCartney.

7/

8. Emily DiDonato

Emily DiDonato

 

Emily DiDonato werd geboren in New York maar heeft Italiaanse genen. In mei 2009 kreeg ze haar eerste modellenwerk aangeboden bij Maybelline New York. In datzelfde jaar begon ze in augustus te werken voor Victoria’s Secret.

In 2010 werd ze het gezicht van Giorgio Armani’s parfum Acqua Di Gioia en in de zomer van 2013 maakte ze deel uit van de reclamecampagne van Oysho. Het afgelopen jaar is de Amerikaanse niet stil blijven staan. Naast een cover op de Franse Numéro en de Russische Vogue, werd ze ook al gestrikt voor shows van Fendi, H&M en Gucci.

8/

9. Gigi Hadid

Gigi Hadid

 

Gigi Hadid begon al heel vroeg met poseren. Deze Amerikaanse met Palestijnse en Nederlandse ouders mocht op 2-jarige leeftijd poseren voor Baby Guess. In 2012 nam ze de draad terug op en werd ze het gezicht van drie Guesscampagnes.

Dit jaar debuteerde ze op de New York Fashion Week voor Desigual. Ze zal verschijnen in de Pirelli kalender van 2015 en heeft al shows gelopen voor Marc Jabocs, Chanel en Jean Paul Gaultier. Naast modellenwerk is Gigi ook de zien op tv in Real Housewives of Beverly Hills. Ze verschijnt voor het eerst in deze top 50.

9/

10. Nadja Bender

Nadja Bender

 

Nadja Bender is geboren in Kopenhagen en wordt gegeerd om haar engelachtige gezicht en lieve schoonheidsvlek zoals bij model Cindy Crawford. In 2011 debuteerde ze op de catwalk voor Alexander Wang en Rodarte. Dat opende deuren voor haar want nog geen jaar later mocht ze de shows van diezelfde Alexander Wang, Balmain en Nina Ricci openen.

Nadja verscheen voor het eerst in het juni- en julinummer van de Parijse Vogue in 2012. Toen had ze al een stevige ervaring opgebouwd als model bij ontwerpers als Chanel, Dior, Saint Laurent, Louis Vuitton, Lanvin, Alexander McQueen, Fendi, Versace en Gucci. Dit jaar versierde ze weer de Franse Vogue met een juwelenshoot.

10/

Veel internationaal jong geweld veroverde het afgelopen jaar de catwalks. Opvallende nieuwkomers zijn niet alleen Gigi Hadid, maar ook Kendall Jenner, de halfzus van de Kardashians. Ook Belgische modellen Yumi Lambert (Hermès en Chanel) en Ine Neefs (Balenciaga, Dior en Valentino) mogen een plaatje in de top 50 van de wereld versieren.

YumiIne

De volledige lijst vind je hier.

(Stagiaire Kiënta Martens via ELLE Belgique)