How to: zijdezachte handen in de winter

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Admin
How to: zijdezachte handen in de winterfoto: deal-maville.com

mainscouv

Rood, droog, gekloofd en ruw: allen symptomen die onze handen tijdens de wintermaanden vertonen door de ruwe koude. Hoe verzorg je je handen het best? ELLE beauty experte Laurence Descamps geeft advies: 

Vervuiling, koude, chemicaliën in huishoudelijke producten, ... Onze handen krijgen heel wat te verduren. Zoveel zelfs dat deze huid vijf keer sneller zou verouderen dan bij andere delen van ons lichaam. Net als de hals, verraden ze vaak onze leeftijd. Onze tips om de handen verzorgd en zacht te houden:

1/

  • De juiste reflex

Denk eraan je handen de hele dag door te hydrateren: het is beter om de schade te voorkomen dan te genezen.

Na elke douche, elk bad of gewoon elke keer dat je je handen wast, wrijf je een hydraterend middel in. Vergeet vooral de rug van de handen niet. Voor een optimaal resultaat voeg je een paar druppels jojoba-olie toe aan je normale handcrème. En hou deze overal bij de hand: bewaar een tube in je kantoor, je auto, je handtas, je nachtkastje,... Smeren is de boodschap.

jojo

Handcrème Docteur Hauschka – 14€

Plantaardige olie  Jojoba PhytoSun – verkrijgbaar bij gezondheids- en biowinkels– €9,90

2/

  • Het goede idee: 

Aarzel niet om je gezichtsmasker ook voor je handen te gebruiken. Breng een dikke laag aan op de rug van je handen. Even laten inwerken, reinigen en daarna hydrateren. Geef bij gebruik de voorkeur aan maskers met anti-aging of een voedende werking.

sisleymasque

Masker Crème à la Rose Noire van Sisley – 95€.

Een andere optie zijn de anti-aging handschoenen voor de handen ( en nagels!) van Filorga. Gewoon de handschoenen 3 x per week gedurende 30 minuten dragen. De actieve ingrediënten worden vanzelf door de huid opgenomen. De handschoenen kan je vijftien keer op rij gebruiken. (richtprijs €39,00)

Capture-d’écran-2014-02-03-à-16.08.11

3/

foto: deal-maville.com
foto: deal-maville.com

4/

  • Het mirakel onder de verzorgingen: een behandeling met paraffine

Dit ritueel bestaat eerst uit een klassieke manicure, waarna je handen in warm bad van paraffine ondergedompeld worden. Deze behandeling regenereert je huid uitermate en wordt uitgevoerd in een schoonheidsinstituut. Een momentje van welzijn dat bovendien kloven in de meest gevoelige handen voorkomt.

Deze behandeling is onder meer te verkrijgen bij Planet Parfum. Het kostenplaatje bedraagt 35 euro voor een sessie van 45 minuten. Het wordt aanbevolen de behandeling om de zes weken te herhalen.