Tim Coppens in 5 looks

Gepubliceerd op 10 september 2013 door ELLE België
Tim Coppens in 5 looks

SS2014_TimCoppens_Look_12

Onze landgenoot Tim Coppens ruilde enkele jaren geleden al Antwerpen voor New York, waar hij twee jaar geleden zijn eigen mannenlabel lanceerde. Met succes. Gisteren toonde hij in de Milk Studios in NYC zijn visie op de zomer 2014, waarbij enkele looks voor vrouwen. De inspiratie: racing in de jaren zeventig.

In 1998 al studeerde Coppens af aan de Antwerpse Modeacademie. Daarna werkte hij voor de Duitse merken Bogner en Adidas en in 2008 trok hij naar New York, zijn grote droom achterna: een eigen modelabel lanceren. Sinds hij dat in 2011 deed, ontving hij al de award voor Best New Menswear Designer én die voor Menswear Rising Star. Het gaat met andere woorden goed met de ontwerper.

Gisteren toonde hij zijn zomercollectie, geïnspireerd op de racingsport uit de jaren zeventig, tegen de achtergrond van glamoureuze steden als Monaco en Monte Carlo. Bomber jasjes in een combinatie van leer en metaalkleurige nylon, parka's, verfraaid met stroken leer, chique shorts en joggingbroeken, afgewerkt met leren zakken, sportieve pakjes van nylon.

Coppens toont in dezelfde sporty chic stijl ook enkele silhouetten voor vrouwen, we kunnen alleen maar hopen dat dat betekent dat er een volwaardige dameslijn zit aan te komen.

(mvs)

1/
SS2014_TimCoppens_Look_24
2/
SS2014_TimCoppens_Look_17
3/
SS2014_TimCoppens_Look_07
4/
SS2014_TimCoppens_Look_18