Bumble, de vrouwvriendelijke variant van Tinder

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Christin Ho
Bumble, de vrouwvriendelijke variant van Tinder

bumble

De app Bumble lijkt op het eerste gezicht niet veel anders dan Tinder. Het grote verschil is echter dat met Bumble alleen vrouwen een gesprek kunnen beginnen. Een vrouwvriendelijke variant van de bekende dating app volgens Whitney Wolfe, ex-topvrouw van Tinder.

Op 1 december wordt Bumble gelanceerd door drie ex-medewekers van Tinder. Naast Wolfe willen Sarah Mick en Chris Gulzynski partners voorstellen op basis van meer relevante factoren dan 'andere, oppervlakkige apps'. Is er een match, dan beslist uiteindelijk de vrouw of ze contact wil opnemen met de geïnteresseerde. Als een man en een vrouw allebei aangeven dat ze de ander wel interessant vinden, zou alleen de vrouw contact kunnen opnemen. De man kan alleen maar afwachten. Dus geen ‘griezelige mannen en lullige versiertrucs’ meer, zoals op de Facebook-pagina van Bumble te lezen staat. Bumble belooft af te rekenen met 'vervelende berichten' lezen we op de Facebook-pagina.

Of Bumble een wraakactie van Wolfe is kunnen we niet zeggen, maar ze wilde wel een app ontwikkelen dat meer is dan elkaar beoordelen op het uiterlijk. Volgens Wolfe was ze het slachtoffer van seksuele initmidatie. Haar ex en Tinder directeur Justin Mateen vernederde haar voor 'hoer' in het bijzijn van haar ex-collega's. Ze werd ontslagen, eiste een schadevergoeding en vertrok bij Tinder.

Er is nog niet veel meer bekend over de app, behalve dat Bumble ' de regels van het spel verandert' en vrouwen dus alles kunnen beslissen. Wordt morgen vervolgd!

LEES OOK: Watch. De waarheid achter je online dating profiel
LEES OOK: 4 x redenen waarom online daten best leuk kan zijn