De grootste levenskeuzes maken we als we 29 zijn

Gepubliceerd op 21 november 2014 door Britt Valkenborghs
De grootste levenskeuzes maken we als we 29 zijn

levenskeuzes

Als de vraag "Wat doe ik toch met mijn leven?" je bekend in de oren klinkt, ben je niet alleen. Deze vraag blijkt vooral gesteld te worden bij aanvang van een nieuw decennium, wanneer je 29, 39, 49 enz. bent, blijk je bovendien de grootste levenskeuzes te maken. 

Volgens een recent onderzoek dat werd gepubliceerd door Proceedings of the National Academy of Sciences zijn dit de jaren waarop mensen zichzelf het vaakst in vraag stellen. Dit zijn overigens de tijden waarop mensen plots hard beginnen trainen voor een marathon, maar ook waarop koppels hun partner bedriegen en beslissen om hun eigen weg op te gaan.

Wanneer je 29 bent kom je, volgens het onderzoek, terecht in een 12 maanden lange overgangsperiode, een transitie naar een nieuw hoofdstuk in je leven. Deze periode zorgt ervoor dat we kritisch gaan nadenken over onze levens, maar daar ook sneller iets aan zullen doen.

Daarnaast is er een andere, aanvullende studie die de gemiddelde leeftijd van de dating site Ashley Madison (een website voor mensen die een affaire willen beleven) onderzocht. Hier zouden meer dan 950,000 mannen van de leeftijd 29, 39, 49 of 59 een account hebben, zo'n 18% meer mannen van deze leeftijden dan verwacht. Ook bij vrouwen blijkt dit te kloppen, maar niet met dezelfde extreme cijfers om dit te staven.

Toeval of niet?

LEES OOK:  5 geheimen van een langdurende relatie