5 geheimen van een langdurende relatie

Geüpdatet op 1 december 2014 door Britt Valkenborghs
5 geheimen van een langdurende relatieSex and the City

[caption id="attachment_49917" align="aligncenter" width="600"]geheimen Sex and the City[/caption]

Een perfecte, langdurige relatie zonder frustraties? Het zijn er weinigen gegeven. Om het je in de toekomst wat makkelijker te maken, sommen wij de 5 peilers van een gezonde én duurzame relatie op. 

1. Je leven is geen film
Je relatie kan 2 mogelijke richtingen uitgaan. De manier waarop we denken dat het zou moeten lopen, en de manier waarop de relatie effectief loopt. Helaas zorgen romantische utopieën in romantische films en series voor een verstoord werkelijkheidsgevoel. Maar onthoud, je leven is géén Love Actually.

2. Liefde heeft tijd nodig
Vanaf dag 1 het meeste uit je relatie proberen halen voorspelt weinig goeds. Wees geduldig met je hart en wees geduldig met dat van je geliefde. Als je potentieel ziet in iemand, laat het natuurlijk groeien in plaats van het te forceren.

3. Laat de hoge verwachtingen los
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. De perfecte relatie bestaat zeker wel, maar ontstaat niet zomaar uit het niets. Een goede relatie heeft veel, heel veel werk nodig. Maak jezelf dus niet wijs dat je partner er perfect uitziet, al je wensen doet uitkomen én je gedachten kan lezen.

4. Jouw relatie is niet de relatie van je beste vriendin
Oké dat je raad zoekt bij je dierbaren. Maar het is niet omdat de liefde van je beste vriendin haar ooit bedroog, dat jij precies hetzelfde zal meemaken. Relaties hebben al genoeg problemen op zich, betrek dus die van anderen er zeker niet bij. Advies helpt, maar is nog steeds afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt.

5. Vuile was hoort enkel en alleen thuis in de wasmand
Om toekomstige misverstanden (én bijhorende ruzies) te vermijden.