De ultieme weekendtip: The List Antwerpen

Gepubliceerd op 12 november 2014 door ELLE België
De ultieme weekendtip: The List Antwerpen

_MG_8417bSinds een goede week hebben we er nieuwe hotspot bij in Antwerpen. In de Kloosterstraat vind je The List, een pop-up store die de grenzen der verbeelding doorbreekt.

Het is een volledige loft, ingericht door het team van RR interior in Knokke. Je vindt er onder andere een Copperhead Gin bar en een koffiebar met barista’s van Caffènation. Ook voor kledij, boeken en kunst kan je hier terecht: er zijn regenjassen van het Scandinavische merk Rains, denim van Kings of Indigo, men etaleert er werken van kunstgalerij ART Partout, en zoveel meer.

_MG_8220b

Van al dat shoppen, krijg je uiteraard grote honger. En daar zorgt The List voor de befaamde gehaktballen van Wim Baillieu, die er zijn concept van zijn Balls & Glory etaleert. Ook sterrenchef Kobe Desramault –bekend van In De Wulf – is aanwezig. Samen met zijn Superette team maakt hij er sandwiches en zorgt hij voor vers gebakken brood en gepekelde groenten.

_MG_8223b _MG_8230b _MG_8287b _MG_8374b

Kortom, 'de lijst' is bijna oneiding… Het concept is afkomstig van het online tablet magazine The List en wil online en offline met elkaar verbinden: men profileert zich als een magazine waar je doorheen kan wandelen. The List hield trouwens reeds eerder halte in Knokke. Benieuwd welke stad de eer heeft om de volgende editie te verwelkomen.

_MG_8426b

Praktisch:
The List - Kloosterstraat 13 - 2000 Antwerpen Open vanaf 2 november 2014. Open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 11u. tot 18u. Tijdens de kerstvakantie alle dagen open.

(stagiaire Lien De Vriendt)