5 tips om je huis om te toveren tot een liefdesnest

Geüpdatet op 7 september 2013 door Christin Ho
5 tips om je huis om te toveren tot een liefdesnest

[caption id="attachment_5599" align="aligncenter" width="600"]liefde interieur Foto: Friends with benefits (2011)[/caption]

Je hebt je date uitgenodigd voor een etentje bij je thuis. Kaarsjes zijn aangestoken, een uitgebreid menu met afrodisiaca ligt klaar op tafel en een romantisch deuntje staat op. Waarom zoveel moeite doen als je eigenlijk al met het juiste interieur de liefde kan aantrekken? Vijf tips om je huis om te toveren tot een liefdesnest.  

1. De liefdevolle hal
Wanneer je een huis binnenstapt, kijken mensen onbewust eerst naar rechts. Dat maakt de rechterkant van de hal de perfecte plaats voor een kunstwerk of een schilderij waarop een liefdevol koppel wordt afgebeeld. Een beeld van de Griekse godin van de liefde Aphrodite is niet alleen even stijlloos als een nietszeggend Boeddha-hoofd, maar ook een tikkeltje te ver gezocht.

2. Meubels
Nog belangrijker is de schikking van de meubels in de woonkamer. Plaats je zetel zo dat hij de deur van de living ziet. Zorg ervoor dat je tegenover hem zit in een hoek van 90°. Hierdoor kan je gemakkelijker zijn lichaamstaal ontcijferen.

3. Kunst
Kies bij voorkeur voor schilderijen en foto’s van verliefde stelletjes of hang je muren vol met foto’s van vrienden en familie. Je date zal zich meer op zijn gemak voelen, omdat hij ziet dat je deel uitmaakt van een grote gemeenschap. In meer intieme ruimtes (de slaapkamer) mijd je best foto’s van je grootmoeder. Kies ook altijd voor kaarsen, kussens en beelden in tweevoud. It takes two baby!

4. Kleuren
Als je je slaapkamer herschildert, opteer dan voor warme kleuren zoals chocoladebruin en kalme tinten als blauw en paars. Het moet tegelijkertijd rust en passie uitstralen.

5 Ruimte en spullen
Ben jij een hamsteraar? Zo ja, dan wordt het tijd voor een detox van je huis! Als je je interieur liefde wil laten uitstralen, dan laat je best veel ruimte over op boekenrekken en in kasten. Laat tenminste één lade volledig leeg. Door ruimte te maken laat je zien dat je open staat voor iemand in je leven. En liefde is toch hetgeen je zoekt?

Bron: YourTango