10 iconische koppels om je in te verkleden met Halloween

Geüpdatet op 13 oktober 2022 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
10 iconische koppels om je in te verkleden met Halloween Grease - © Paramount Pictures

Onsterfelijke geliefden, gezworen vijanden of mythische stellen... Welk duivels duo speel jij met je geliefde of beste vriendin? Laat je inspireren door deze koppels met Halloween.

Halloween mag hier dan niet zo populair zijn dan in de VS, de verkleedfeestjes nemen jaar na jaar toe. En dat wil zeggen dat we dringend wat meer aandacht moeten besteden aan onze verschijningen. Koppels halen alvast inspiratie uit deze jaloersmakende kostuums van fictionele of echte iconische stellen.

1. Gomez en Morticia Addams

Het meest glamoureuze gothic koppel uit de geschiedenis.

Voor Morticia: een lange zwarte jurk met uitlopende mouwen, een vintage zilveren medaillon, grijze smoky eyes, een melkachtige teint en scharlakenrode lippen.

Voor Gomez: een krijtstreeppak, een wit overhemd over een button-down jasje, een zwarte das of een bordeauxrode strik. Het fatale detail: een zakhorloge aan de jaszak.

2. Elvira Hancock en Tony Montana

Het supersexy koppel uit 'Scarface' wordt al sinds de jaren tachtig geïmiteerd en we zijn hen nog steeds niet beu.

Elvira: een blauwe satijnen jurk met spaghettibandjes mag niet ontbreken. Werk de look af met grote juwelen en die typische volumineuze bob.

Tony: een driedelig kostuum is onmisbaar, enkele gouden kettingen die komen piepen vanonder het open hemd zorgen voor een hoog maffia-gehalte.

3. Victor en Emily

Het macabere stel uit de animatiefilm 'The Funeral Wedding' geregisseerd door Tim Burton is niet voor niets een van de populairste koppels met Halloween.

Voor Emily: een witte strapless trouwjurk, een sluier, een pruik met lang blauw haar en een smalle bloemenkroon.

Voor Victor: een driedelig pak, een stropdas, zwart haar en een bleke teint.

 4. Lucas en Max

In de Netflixserie 'Stranger Things' zijn er verschillende koppels om te spelen met Halloween: Joyce en Hopper, Will en Eleven, Nancy en Steve... Maar ons favoriete duo is Max en Lukas, niet in het minst om de iconische eighties accessoires.

Voor Max: een jaren tachtig sportvest uit een tweedehandswinkel, een retro, een T-shirt met streepjes, jeans en Vans-sneakers. Maar het allerbelangrijkste: een retro walkman.

Voor Lucas: kies voor casual Lucas met een rode bomber, een blauwe T-shirt, jeans en gympen of ga voor de sportieve versie met een Hawkins-basketballshirt en matching groene short.

5. Beetlejuice and Lydia Deetz

Sinds The Weeknd en Bella Hadid zich als Beetlejuice en Lydia verkleedden enkele jaren geleden, is dit een van de populairste Halloween koppels.

Voor Lydia: de grootste rode baljurk die je kan vinden en een wild, gitzwart kapsel met piekerige pony. De teint is lijkbleek en de ogen roodomrand.

Voor Beetlejuice: lijkbleke make-up met zwartomrande ogen doen al veel. Het kostuum is ofwel bordeauxrood (met strikje!) of zwart-wit gestreept. Een groene gestoorde pruik is een mooie extra.

6.  Rue en Jules

Hoe dysfunctioneel Rue en Jules ook zijn als koppel, het 'Euphoria'-duo is dankzij z'n tegengestelde stijlen een gedroomd Halloweenstel.

Voor Rue: Rue en haar oversized bordeauxrode hoodie zijn onafscheidelijk in seizoen 2. Een baggy short en zwarte Converses maken de tomboy-look af.

Voor Jules: leef je helemaal uit met glittermake-up, want Jules wordt zelden zonder gespot. Een minirokje en croptop in pastelkleuren, een klein rugzakje... Hoe meisjesachtiger, hoe beter.

7. Danny Zuko and Sandy Olsson

Het onsterfelijke koppel uit de film 'Grease' is een klassieker, maar daarom niet minder leuk.

Voor Sandy: blonde krullen, vuurrode lippen en een volledig leren pakje. Rode pumps zijn het accessoire die je look naar een hoger niveau tillen.

Voor Danny: haren in de gel, een leren vest, strakke zwarte T-shirt en een donkere jeans.

8. Frankenstein en zijn bruid

Vereeuwigd in de bioscoop in 1935, fascineert de bruid van het beroemde monster nog steeds evenveel.

Voor Elsa: idealiter een vintage trouwjurk van een rommelmarkt of, bij gebrek daaraan, een eenvoudige witte jurk die je van vlekken en scheuren voorziet om het realistischer te maken. Het haar is verfomfaaid, de lippen zijn zwart, de teint is bleek en er zitten littekens overal.

Voor Frankenstein: een donkergroene broek gecombineerd met een jasje van dezelfde kleur, open gedragen over een zwart overhemd of T-shirt. En vergeet niet de groenige teint, de donkere kringen rond de ogen en de vele littekens.

9. Pamela Anderson en Tommy Lee

Dankzij de serie 'Pam and Tommy' en de vele op Pamela geïnspireerde looks van Kim Kardashian is dit iconische jaren negentig duo helemaal terug.

Voor Pamela: een nauwaansluitende jurk in zilver of zwart leder is een must. Het haar is losjes opgestoken met heel wat wilde losse lokken.

Voor Tommy: welke outfit je ook kiest om na te bootsen, een wit onderhemdje mag niet ontbreken. Enkele kettingen, (valse) tattoo's en een sikje. Klaar!

10. Elvis en Priscilla Presley

Dankzij de nieuwe film zijn Elvis en Priscilla weer helemaal terug van (nooit echt) weggeweest. Laat je inspireren door de vele looks uit de jaren zestig en zeventig van de zanger en zijn grote liefde.

Voor Priscilla: getoupeerde lange lokken stelen de show, met een babydoll-jurk of seventies brede broek om het af te maken.

Voor Elvis: rock 'n roll haar met bakkebaarden, een grote bril en een felgekleurd kostuum met brede pijpen.

MEER GRIEZELIGE INSPIRATIE: