In beeld: de 15 mooiste Chanel decors

Geüpdatet op 27 mei 2019 door ELLE België
In beeld: de 15 mooiste Chanel decors

cover-chanelGeen sobere catwalk voor Karl Lagerfeld, de man stuurt zijn Chanel modellen sinds jaren de meest indrukwekkende decors in.

Lagerfeld komt met de ideeën zelf op de proppen, het Parijse bureau Stefan Lubrina zorgt voor de realisatie ervan. Gemiddeld duurt het drie maanden om de fantasie van de Kaiser te verwezenlijken. De scenografie (muziek, lichten, het parcours van de modellen,...) ligt dan weer in handen van de Belgische Etienne Russo.

Een overzicht van Chanels 15 meest indrukwekkende decors:

1/

Lente 2009: La Rue Cambon en de iconische voorgevel van Chanels allereerste boetiek worden gekloond, modellen wandelen in en uit de winkel. Een luxe winkeluitje in volle crisis!

cambon-chanel3

2/

Winter 2008: Een enorme carrousel prijkt in het Grand Palais, de traditionele paarden werden vervangen door  schoenen, tassen en juwelen met Chanel signature.

carrousel-vhanel

3/

Winter 2010: Lagerfeld laat een enorm blokijs overvliegen uit Zweden, een geïmproviseerde ijsberg als decor voor de bevroren modellen.

glacier-chanel

4/

Zomer 2010: picknick in de velden! Lagerfeld laat zich inspireren door Marie-Antoinette en het paviljoen van Versailles waar ze naar hartelust boerinnetje speelde. Hooi, slingers en romantische lichtjes, muzikaal bijgestaan door Lily Allen.

ferme-chanel

5/

Zomer 2011: Le Jardin Français. Dit decor was gebaseerd op L'Année Dernière à Marienbad, een film van Alain Resnais waarvoor Coco Chanel zelf de kostuums had ontworpen. De modellen lopen in een zwart/witte tuin met oplichtende fonteinen.

jardin-chanel

6/

Winter 2011: Apocalyps, de catwalk is een vulkanische massa waaruit dreigende rook sijpelt.

volcan-chanel

7/

Winter 2011: Place Vendôme. Lagerfeld bouwt graag het Parijse straatbeeld na, zo blijkt. In 2011 liet hij het beroemde plein klonen voor zijn Haute Couture show.

vendôme-chanel

8/

Zomer 2012: diep in de zee. Het Grand Palais wordt omgetoverd tot romantische onderwaterwereld, inclusief schelpen, zand en vissen.

fond-marin-chanel

9/

Zomer 2014: zonnepanelen en windmolens voor dit vederlichte defilé...

eolienne-chanel

10/

Winter 2013: een reis rond de wereld voor de Chanel modellen, afgerond op vijf minuten tijd.

globe-chanel

11/

Zomer 2013: de ruïnes van een theater. Een somber, futuristisch decor: vanuit een vervallen theater krijgt het publiek een weinig aantrekkelijk toekomstbeeld te zien. Flatgebouwen, ijzer en heel veel verval.

theatre-chanel

12/

Zomer 2014: de Chanel galerij. De tentoongestelde kunst is gebaseerd op alle Chanel klassiekers: het N°5 parfum, de tassen, de camelia bloem,...

galerie-chanel

13/

Zomer 2012: Chanel stijgt op en toont haar creaties in een Pan Am decor. Je zou voor minder gaan zweven!

avion-chanel

14/

Winter 2014: de gigantische supermarkt van Chanel, een beeld dat we niet snel zullen vergeten!

supermarket

15/

Zomer 2015: revolutie! Lagerfeld laat zijn modellen betogen in de Boulevard Chanel, lees hier het volledige verslag.

manif-chanel